Jūroje ties Šventosios paplūdimiu mirė vyras

Besibaigianti vasara gelbėtojams pateikė nemalonią staigmeną. Iš audringos jūros jie priversti nuolat vaikyti poilsiautojus. Šventojoje pirmadienį neapsieita be tragedijos – jūroje mirė vyras.

Nelaimė kurortiniame miestelio paplūdimyje įvyko po pietų. 45 metų vilnietis pliaže laiką leido su žmona. Vyras nuėjo maudytis. Krante jį stebėjo žmona.

Jūroje buvęs vyras netikėtai susmuko. Moteris kreipėsi pagalbos į gelbėtojus. Anot Palangos ir Šventosios gelbėtojų vadovo Jono Pirožniko, gelbėtojai atbėgo ir ištraukė iš vandens vyrą per 2-2,5 minutės. Vilnietis buvo netekęs sąmonės. Į pliažą buvo iškviesta greitoji pagalba.

Kol atvyks medikai, gelbėtojai vyrui darė dirbtinį kvėpavimą, tačiau veltui. Jis neatsigavo. Atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Mirusiojo žmoną ištiko šokas. Moteriai taip pat prireikė raminamųjų.

Spėjama, kad vyras mirė dėl ligos. Susijaudinusi jo žmona negalėjo tiksliai pasakyti, kokių sveikatos problemų turėjo jos sutuoktinis. J.Pirožniko teigimu, darant dirbtinį kvėpavimą, nebuvo ir vandens.

Palangoje į nelaimę jūroje pakliuvo du širdies ligomis sergantys poilsiautojai. Jie išvežti į ligoninę.

Pastarosiomis dienomis Baltijos jūra audringa. Vakar bangavimas siekė du balus. Buvo iškabinti maudytis draudžianti raudona vėliava. Gelbėtojai vos spėjo traukti iš vandens skęstančiuosius.

Klaipėdoje pirmadienį skendo du žmonės, Karklėje – vienas, Palangoje – keturi, Neringoje – trys.

Pirmoje Melnragėje skendo 27 metų poilsiautojas iš Estijos ir 20-metė mergina iš Armėnijos. Jie pakliuvo į duobę ir negalėjo grįžti į krantą. Turistams padėjo gelbėtojai.

Klaipėdos gelbėtojai skubėjo ir į Karklę. Buvo pranešta, kad skęsta mergina. Tačiau, atplaukus vandens motociklu, jos nurodytoje vietoje nebebuvo. Spėjama, kad mergina išplaukė pati ar jai padėjo kiti žmonės.

Tiek Klaipėdos, tiek Palangos, tiek Neringos gelbėtojai vykdo prevencijos priemones. Poilsiautojai vaikomi iš audringos jūros. Pirmojoje Melnragėje prireikė net policijos pareigūnų pagalbos.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Aleksandro Siakki teigimu, vaikinai nepaisė gelbėtojų įspėjimų. Jie ėjo tolyn į jūrą, maudėsi už plūdurų. Į gelbėtojų įspėjimus apie pavojų atšovė: „Ką norime tą darome. Kur norime ten plaukiame. Gyvybė mūsų. Netrukdykite maudytis“.

Vaikinų grupė aprimo tik po policijos pareigūnų įspėjimų.

„Jūra audringa nuo praėjusio trečiadienio. Prognozuojama, jog tokia situacija bus visą savaitę. Kadangi šiltas vanduo, darbo daug. Nebloga dovanėlė vasaros pabaigai“, – teigė A.Siakku.


Šiame straipsnyje: Gelbėtojaipaplūdimys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių