Jūroje nuskendo karininkas

Pirmadienį prieš pietus Baltijos jūroje ties Juodkrante buvo vykdoma žmogaus gelbėjimo operacija, kuri baigėsi nesėkmingai. Jūroje nuskendo 47 metų Karinių jūrų pajėgų karininkas.

Apie 10.50 val. Karinių jūrų pajėgų (KJP) budintis sulaukė moters skambučio, kuri pranešė, jog Baltijoje ties Juodkrante, netoli kranto jos vyrui reikalinga pagalba.

Po gauto pagalbos signalo į įvykio vietą išsiųstas Valstybinės sienos apsaugos kateris „Bumeranger" ir KJP patrulinis kateris „Sielis".

Po dvidešimties minučių KJP budintis patikslino informaciją, kad žmogus vandenyje yra apie 50 metrų nuo kranto, todėl „Sielis" dėl mažo gylio priplaukti negalės.

11.30 val. „Bumeranger" atplaukė į įvykio vietą ir pranešė, kad 30-40 metrų nuo kranto matosi kūnas, bet dėl aukštos bangos ir mažo gylio arčiau priplaukti neįmanoma.

Tuo metu iš Nemirsetos link Juodkrantės pakilo sraigtasparnis. Jo įgula žmogų su hidrokostiumu iš vandens pakėlė į sraigtasparnį. Jame buvęs medikas konstatavo vyro mirtį.

KJP atstovas Antanas Brencius portalui sakė, jog žuvęs vyras yra 47 metų KJP karininkas Antanas Akučka. Jis tarnavo Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyboje. Patyręs kariškis žuvo ne tarnybos metu. Tragišką vyro mirtį matė krante buvusi jo žmona.

Ką karininkas veikė jūroje ir dėl kokių priežasčių įvyko ši nelaimė kol kas dar aiškinamasi.


Šiame straipsnyje: nuskendo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių