Jūrininkų centras sulaukė parlamentaro užtarimo

Seimo narys klaipėdietis Evaldas Jurkevičius kreipėsi į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinį direktorių Eugenijų Gentvilą dėl Jūrininkų centro ateities, nes uosto direkcija negarantuoja, kad pirks paslaugų iš Jūrininkų centro.

„Gavęs nusiskundimų iš jūrinių organizacijų, pareiškiu, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos viena iš funkcijų, nurodytų įstatuose, yra organizuoti socialinį, buitinį jūrininkų aptarnavimą. Jūrininkų centras vienintelė įstaiga Lietuvoje, kur vykdoma socialinė, buitinė jūrininkų aptarnavimo veikla“, - rašė Evaldas Jurkevičius pareiškime, adresuotame Eugenijui Gentvilui.

Jis prašė uosto direkcijos pirkti iš Jūrininkų centro paslaugų, kad įstaiga turėtų pajamų padengti komunalinius mokesčius. Klaipėdos jūrininkų centras dalį lėšų užsidirba iš paslaugų.

Tokie centrai yra įkurti daugelyje pasaulio uostamiesčių. Jų paslaugomis naudojasi ir 17 tūkst. Lietuvos jūreivių, kai būna užsienio uostuose.

Jūrininkų centras ne tik teikia paslaugas užsienio jūrininkams (per mėnesį centre apsilanko vidutiniškai po keletą šimtų užsieniečių). Jūrininkų centro paslaugomis naudojasi ir Klaipėdos jūrininkų organizacijos, studentai, moksleiviai. Centre propaguojama uosto veikla, supažindinama su jūrininkų profesija.

„Dažnas užsienio jūreivis pirmą įspūdį apie Lietuvą susiformuoja, apsilankęs Jūrininkų centre. Čia jis gali turiningai pailsėti, susipažinti su Klaipėdos uosto įmonėmis, lankytinomis vietomis šalyje, pabendrauti su kolegomis iš Lietuvos ir kitų pasaulio šalių“, - sakė Evaldas Jurkevičius.

Lietuvos jūrininkų sąjungos rūpesčiu Tarptautinės transporto darbuotojų federacijos Jūrininkų rėmimo fondas skyrė daugiau nei 1 mln. JAV dolerių jūrininkų socialinio ir buitinio aptarnavimo gerinimui Klaipėdoje. Už šias lėšas buvo įsigytas žemės sklypas, o 2005 metų pabaigoje pastatytas ir visiškai įrengtas modernus Jūrininkų centras.

„Lietuva, propaguojanti save kaip jūrinę valstybę, privalo remti Jūrininkų centrą, kad būtų užtikrinta saviraiškos galimybė šalies jūrininkų bendruomenei ir suteiktos socialinės bei buitinės paslaugos užsienio jūreiviams“, - įsitikinęs Seimo narys.


Šiame straipsnyje: Jūrininkų centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių