J.L.Vynerio fondas kviečia pavasarį į Skulptūrų parką

Juliaus Liudviko Vynerio labdaros ir paramos fondas balandžio mėnesį  uostamiestyje skelbia garsaus senosios Klaipėdos filantropo J.L.Vynerio mėnesiu ir nori pakviesti miesto bendruomenę prisidėti prie naujų Fondo iniciatyvų.

„Kartu su šio projekto partneriu - Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi - norime  naujomis idėjomis ir sumanymais paįvairinti bei praturtinti vieną gražiausių uostamiesčio vietų - Skulptūrų parką. Kviečiam pavasarį į Skulptūrų parką! Su šiuo šūkiu telksim verslo visuomenę ir miesto bendruomenę užsibrėžtiems projektams įgyvendinti“,- sako Fondo direktorė Inga Aksamitauskaitė-Bružienė.

Fondo ir jo bendražygių vizija - gyvas, atraktyvus, miestiečių mielai lankomas parkas, kuriame būtų galima ne tik pasyviai ilsėtis, bet ir turiningai praleisti laiką.

„Įvertinę šios vietos istorinę praeitį ir miesto bendruomenės poreikius, parengėme  keturis projektus. Vienas jų - atvira šachmatų aikštelė, kuri galėtų atgaivinti kažkada čia sėkmingai gyvavusio šachmatų klubo šlovę. Tai -rami, intelektuali, bet kartu labai įdomi pramoga ne tik žaidėjams, bet ir stebėtojams. Paprastai ten, kur veikia tokios aikštelės, stebėtojų netrūksta“,- pasakoja Fondo atstovė.

Kita idėja - šiltuoju metu laiku parke savaitgaliais rengti nemokamas mankštas miestiečiams, treneris - entuziastas jau yra. Besimankštinančiųjų irgi neturėtų trūkti. Pasak Skulptūrų parko vedėjos S. Simanaitienės, parke ir dabar čia tenka matyti sportuojančių, joga užsiiminėjančių žmonių. Na, o jei mankštas vestų profesionalus treneris, norinčiųjų sveikai praleisti savaitgalio rytmečius tikrai netrūktų,-įsitikinusi S.Simanaitienė.

J.L.Vynerio labdaros ir paramos fondo iniciatyva netrukus į parką turėtų atkeliauti dar viena žaidimų aikštelė vaikams, nes prie anksčiau pastatytosios vasarą mažiesiems jau būna ankšta.

Didysis Fondo uždavinys - rasti rėmėjų parke esančiai J.L.Vynerio amžinojo poilsio  vietai sutvarkyti.

„Per Klaipėdos 750 m. jubiliejų į parką sugrįžo antkapinis paminklas, tačiau jam reikalingas restauravimas. Miesto garbės reikalas būtų atkurti istorinį šios vietos vaizdą, juk turtingas pirklys J.L.Vyneris Klaipėdoje garsėjo savo labdaringais darbais ir bendruomeniškomis iniciatyvomis“,- sako vienas iš Fondo steigėjų M.Žaltauskas.

Beje, tam, kad miestas ir miestiečiai daugiau sužinotų apie šią asmenybę, Fondo iniciatyva netrukus pasirodys biografinė knyga apie J.L.Vynerį ir jo darbus.

Beje, balandžio 1-ąją sukanka 215 metų nuo šio garbingo klaipėdiškio gimimo. Dar gyvas būdamas, J.L.Vyneris savo gimtadienio dieną visiems miesto varguoliams surengdavo vaišes. Šią tradiciją šiemet Klaipėdoje vėl bus atgaivinta. Balandžio 2-ąją į „J.L.Vynerio arbatėlę“ Fondas pakvies miesto verslo bendruomenę, o balandžio 10-ąją bus surengta šventė Skulptūrų parke.

„Gersime arbatą, žaisime šachmatais, mankštinsimės, pasidžiaugsim vaikų žaidimo aikštele ir pabendrausime, kaip visi kartu, sutelkę jėgas, galime paįvairinti savo aplinką, prisidėti prie gerų darbų“,- balandžio 10-ąją visus miesto gyventojus į šventę parke kviečia J.L.Vynerio labdaros ir paramos fondas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių