Jaunimo mokymai - lengvesnė darbo paieška

Ketvirtadienį Klaipėdos Jaunimo darbo centre baigėsi mokymų programa „Karjeros planavimas ir įsitvirtinimas darbo rinkoje“. Devyni patys aktyviausi dalyviai buvo apdovanoti sertifikatais. 

Rugsėjo - gruodžio mėn. vykusio mokymų ciklo tikslas - padėti jauniems žmonėms pažinti savo potencialą, profesinius interesus ir susirasti darbą mėgiamoje srityje. Svarbiausia mokymų dalis - asmeninės motyvacijos stiprinimas, kad kiekvienas jaunas žmogus išliktų aktyvus, iniciatyvus ir pozityvus net sudėtingu ekonominiu laikmečiu.

Pirmą kartą Jaunimo darbo centre buvo organizuojami tokie mokymai, kurių metu 19-25m. jaunimas atliko užduotis, testus, diskutavo šiomis temomis: „Savęs pažinimas“, „karjeros planavimas“, „sėkminga darbo paieška“, „savanorystė“ ir pan. Visa programa buvo visiškai nemokama, nes jos iniciatorė ir lektorė Jūratė Jurginytė savanoriškai pravedė šiuos mokymus. Programa sudaryta remiantis psichologų tyrimais, Klaipėdos darbo rinkos esama situacija ir personalo konsultantės patirtimi, pasakojo programos iniciatorė Jūratė Jurginytė, „nuoširdžiai norėjau padrąsinti Klaipėdos jaunimą būti asmenybėmis, turinčiomis ir siekiančiomis profesinių tikslų. Taip pat skatinti jų asmeninį augimą, padėti tobulinti jų teigiamas savybes bei įkvėpti pasitikėjimo savimi ieškant darbo. Manau, kad man tai pavyko“.

Mokymuose dalyvavo daugiau nei 100 universitetų ir kolegijų absolventų šiuo metu ieškančių darbo arba keičiančių profesiją. Aktyvios diskusijos parodė, kad jaunimui šios temos yra aktualios, o susidomėjimas ir nauda buvo matomi iš karto.

Mokymus vedė Jūratė Jurginytė, žmogiškųjų išteklių konsultantė, turinti patirties personalo atrankose, vertinime, tarptautinių įmonių konsultavime. Taip pat konsultuojanti karjeros planavimo, CV rašymo, interviu su darbdaviais  klausimais.

„Siekiant sumažinti bedarbystę, padėti jaunam žmogui, neturinčiam darbo patirties, geriau pažinti save, pasiruošti pokalbiui su darbdaviu, planuoti karjerą ar net pradėti kurti savo verslą, šiuo laikotarpiu turėtų būti prioritetiniai uždaviniai, todėl tokios paslaugos ir darbas su jaunimu jaunimui priimtinais metodais, kaip Jūratės, yra tikrai sveikintinas“  (Klaipėdos (miesto, rajono) darbo biržos L.e. Registravimo ir informavimo skyriaus vedėjo pareigas Diana Monkevičiūtė).

Mokymų rezultatai jau matomi šiandien: keletas dalyvių jau įsidarbino ir sėkmingai dirba Klaipėdos įmonėse. Kiti - suformulavo darbo paieškos tikslus ir aktyviai jų siekia. Norėdami užtikrinti programos tęstinumą pačius aktyviausius dalyvius individualiai konsultuojame nemokamai jų karjeros planavime ir darbo paieškose. Taip pat jiems taikomi ugdomojo vadovavimo (koučingo) metodai. Bendradarbiavimas ir partnerystė, vykdant tokias programas, planuojamas ir ateityje, todėl visus besidominčius ir norinčius dalyvauti prašome kreiptis į Jaunimo darbo centrą (jdc.klaipeda@ldb.lt).

Jaunimo darbo centras - tai institucija, padedanti jaunimui susiorientuoti socialinėje aplinkoje, sudaranti sąlygas greičiau integruotis į darbo rinką, savarankiškai spręsti savo užimtumo problemas, glaudžiai bendradarbiaujant su jaunimo organizacijomis, kitais socialiniais partneriais, norinčiais ir galinčiais įtakoti jaunimo užimtumo didinimą.


Šiame straipsnyje: Jaunimo darbo centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių