Jakų parke atidaryta nauja žaliuojanti alėja

Jakiškiai poilsiauti savo šeimomis, draugais galės medžių apsuptyje. Ketvirtadienį Jakų parke, esančiame Pergalės gatvėje, atidaryta nauja alėja.

Parke pasodinta 150 naujų medelių. 110 kalnapušių buvo pasodintos šiek tiek anksčiau. 20 eglučių ir 20 berželių susirinkusieji pasodino alėjos atidarymo metu.

Prie jos įkūrimo prisidėjo ir Jakų gyvenvietės pašonėje nuo 1997 metų įsikūrusi įmonė „Philip Morris Lietuva“.

„Smagu, kad galime palaikyti gerą ryšį su kaimynais. Džiaugiamės, prisidėję prie Jakų aplinkos tvarkymo – parko, kuriame susirinks jakiškiai ir gerai leis laiką, gražinimo. Manome, kad šie medžiai bus mus siejantis saitas. Tikiuosi, kad bendradarbiavimas ir geranoriška kaimynystė bus ilgalaikis projektas, dar ne kartą visi susitiksime“, – tvirtino įmonės „Philip Morris Lietuva“ fabriko direktorius Ivan Kubiček.

Alėjos atidaryme dalyvavęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas džiaugėsi, kad Jakų bendruomenė yra viena aktyviausių, dėkojo įmonei už paramą.

„Tikiuosi, kad parkas plėsis. Jame bus ne tik pasodinti medžiai, bet ir pastatytos skulptūros“, – tvirtino meras.

Sendvario seniūnė Loreta Kuprienė pasakojo, kad mintis įkurti parke alėją kilo Jakų bendruomenės centrui, kurio pirmininkė Ingrida Narbutienė.

„Smagu, kad yra įgyvendinamas šis projektas. Tai bus vieta, kur žmonės galės susirinkti. Tikiu, kad įmonės ir bendruomenės draugystė nenutrūks“, – tvirtino L.Kuprienė.

Susirinkusiųjų teigimu, Jakų parkas vienintelė vieta, kur gyventojai gali susitikti ir gerai leisti laiką, organizuoti šventes. Ateityje jis bus tvarkomas toliau.

Šalia alėjos atsiras sporto, vaikų žaidimo aikštelės. Jų įrengimas bus finansuojamas ES lėšų. Planuojama, kad aikštelių įrengimas ir parko sutvarkymas bus baigtas 2014 metų pirmoje pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuodai

Nuodai portretas
Žmonijos nuodytojai kvailina žmones. Gaila, kad tuose žaidimuose ir politikai žaidžia...

Lietuvis

Lietuvis portretas
Jūs tik pirkite cigaretes, o mes jums parką iš 5 medelių...

algimantas

algimantas portretas
Duobiu pasaulis o ne aleja pradet reik nuo butinu dalyku juk is pradziu namą statai paskui aplinka tvarkai :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių