Išrinktos gražiausios Baltijos jūros nuotraukos

Baigėsi tarptautinis nuotraukų konkursas, skirtas Baltijos jūrai. Jį organizavo prie Baltijos esantys jūrų muziejai, susibūrę projekte „BalticMuseums 2.0 Plus“.

Tarptautinė žiuri išrinko penkiolika įspūdingiausių kūrinių, kuriuos pateikė ir profesionalūs fotografai, ir mėgėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Kaliningrado bei Vokietijos. Nuotraukos buvo siunčiamos tik elektronine forma. Dešimt laimėtojų buvo atrinkta pagal balsavimą už nuotraukas internete, penkis atrinko patys muziejai.

Pasak Jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, konkurso nugalėtojų laukia originali dovana – penki bilietai apsilankymui viename iš projekte dalyvaujančių muziejų, kurį pasirinks pats nugalėtojas.

„Toks konkursas – tai ne tik galimybė pasidalinti su kitais įspūdingiausiais jūros vaizdais, bet ir šansas išgarsėti talentui“, – sakė muziejaus direktorė.

Nugalėtojų nuotraukos gruodį bus eksponuojamos Vokietijos okeanografijos muziejuje Štralzunde, kuris yra gausiai lankomas turistų ir pelnė 2010-ųjų Europos muziejaus vardą.

Iš viso konkurse dalyvavo daugiau nei 300 fotografijos mėgėjų nuo 10 iki 76 metų, pateikusių 570 nuotraukų. Už jas internete balsavo daugiau nei 20 tūkstančių entuziastų.

Tarptautiniam projektui „BalticMuseums 2.0 Plus“ susibūrė šeši partneriai iš Vokietijos, Lenkijos, Lietuvos ir Rusijos, kuriantys pažangias technines lankytojų ir turistų informavimo bei komunikavimo priemones okeanografijos muziejams. Lietuvos jūrų muziejus projekte bendradarbiauja su Vokietijos okeanografijos muziejum, Gdynios akvariumu (Lenkija), Pasaulio vandenyno muziejum (Kaliningradas, Rusija), Štralzundo Taikomųjų mokslų ir Štetino universitetais. Projekto, kurį finansuoja Europos sąjunga,  tikslas – sukurti ir įdiegti vieningą elektroninių gidų sistemą šiuose muziejuose.

Konkurso nugalėtojų nuotraukas galite pamatyti www.balticmuseums.net .


Šiame straipsnyje: Baltijos jūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių