Įsigaliojo autobusų ir keltų vasaros tvarkaraščiai

Nuo antradienio, birželio 1-osios dienos, įsigalioja keltų ir miesto autobusų vasaros tvarkaraščiai. Keltai dažniau plauks į Smiltynę, o autobusai važiuos prie jūros.

Nuo antradienio iš Senosios perkėlos į Smiltynę ir atgal bus organizuojama 8 reisais daugiau per dieną nei gegužę. Per dieną jų bus 26. Vidutiniškai keltai plauks, kas pusvalandį. Rečiau rytais ir vėlai vakare – kas valandą. Šaltuoju metų laiku keltai iš Klaipėdos į Smiltynę ir atgal plaukdavo kas valandą.

Įmonės „Smiltynės perkėla“ Laivų eismo skyriaus viršininkas Donatas Vaivada tvirtino, jog keltai į Smiltynę ir iš jos plauks ilgiau. Žiemą paskutinis reisas iš Klaipėdos buvo s 21 val. Nuo birželio 1 dienos pirmadieniais – penktadieniais jis iš uostamiesčio išplauks 22 val., o savaitgaliais – 23 val.

Iš Naujosios perkėlos nuo antradienio vykdoma 7 reisais daugiau. Keltai dieną plauks kas 20 minučių, vakare kas valandą. Paskutinis išplauks po vidurnakčio.

„Birželį 2 val. reisą dar palikome pagal užsakymą. Gal liepą ir rugpjūtį, kada didesni poilsiautojų srautai, jis taps reguliariu“, – tvirtino D.Vaivada.

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas pabrėžė, kad keltų reisų dažnumas priklauso nuo poilsiautojų srautų. Prireikus iš Naujosios perkėlos galima leisti tris keltus.

„Esant dideliems poilsiautojų srautams, dirbame be grafikų. Taip buvo ir praėjusį savaitgalį. Dirbome iki 3.30 val. Reikia tik gero oro“, – teigė D.Butvydas.

Antradienį atidaryta įmonės „Smiltynės perkėla“ kasa Smiltynėje, Senojoje perkėloje. Anot D.Butvydo, taip elgiamasi siekiant konkuruoti su mažaisiais laiveliais.

„Pastebėjome tendenciją, kad dalis keleivių į Jūrų muziejų atlaukia šiomis transporto priemonėmis, o grįžta su keltu. Dėl to patiriame nuostolių. Sezono metu tai labai aktualu“, – tvirtino D.Butvydas.

Smiltynės kasoje keltų bilietai bus pardavinėjami tik į vieną pusę. Keleiviai raginami saugoti įsigytus bilietus iki kelionės pabaigos, nes bus vykdoma griežtesnė kontrolė.

Nuo birželio 1 dienos keičiasi ir miesto autobusų tvarkaraščiai. Mažiau važiuos 2, 3, 5, 8, 10, 15 maršrutų autobusų. Dažniau kursuos 4 ir 6.

Taip pat nuo antradienio uždarytas 5A maršrutas. Jį pakeis 4A, kuris važiuoja į Girulius.

„Prasidėjo atostogų metas. Tad retiname piko maršrutus. Tokie pokyčiai vyksta kasmet. Autobusai kursuos šiek tiek rečiau – 1-2 proc. nei pernai vasaros sezono metu, tačiau keleiviai to neturėtų pajusti“, – komentavo viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Taip pat ilgiau važiuos 8 maršruto autobusas. Paskutinis autobusas iš stoties išvažiuos 40 minučių vėliau nei šaltuoju metų laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių