Išbandytas pasukamasis tiltelis

Ilgai visų laukto pasukamojo tiltelio montavimo ir remonto darbai baigti. Trečiadienį jis buvo pirmą kartą išbandytas po rekonstrukcijos.

Atlikti tiltelio matavimai, vertinta, kaip jis sukinėjasi. Didelių nesklandumų nekilo.

„Tai įprastos procedūros. Kiekvienas statinys yra išbandomas“, – teigė tiltelio remontą atliekančios įmonės „Hidrostatyba“ statybos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Biesevičius.

Anot jo, pats tiltelis yra užbaigtas. Liko patvarkyti jo prieigų dangą, sulyginti aukštį. Šie darbai turėtų būti užbaigti iki ketvirtadienio.

Tačiau tiltelio atidarymo dar teks palaukti. Jį turi įvertinti Statinio pripažinimo tinkamu naudoti komisija. Kiek truks šis procesas, nėra aišku.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė tvirtino, jog artimiausiu metu bus pradėti rinkti dokumentai šiai procedūrai.

Pasukamasis tiltelis remontuoti išvežtas buvo pernai spalį, o išmontuotas dar anksčiau - 2008-ųjų rudenį. Į savo vietą jis grąžintas gegužės 6 d.

Tiltelio restauraciją, kuri kainavo apie 800 tūkst. litų, atliko bendrovė „Viadukas“.

1855 m. įrengtas vienintelio tokio tipo Baltijos pajūryje iki šių dienų išlikęs pasukamas tiltelis yra įrašytas į valstybės saugomų kultūros vertybių registrą. Jis padarytas iš kniedyto plieno, papuoštas grandinėmis, todėl prieš karą vadintas „Grandinių tiltu“.

Dviejų žmonių rankomis valdomu svertu tiltas pasukamas taip, kad po juo esančia Danės atšaka jachtos ir laivai įplauktų į Klaipėdos piliavietės gynybinį griovį - fosą, kurioje šiuo metu įsikūręs Pilies uostas.

Šis tiltukas buvo ikikarinės Klaipėdos įžymybė ir puošmena, jo pasukimo susirinkdavo žiūrėti žmonių minios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių