I.Laucius išvengė tarnybinės nuobaudos

Išanalizavęs tarnybinio patikrinimo metu surinktą medžiagą bei įvertinęs Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Igno Lauciaus skunde nurodytus argumentus šalies generalinis prokuroras priėmė sprendimą neskirti jam tarnybinės nuobaudos.

Tarnybinis patikrinimas dėl darbo organizavimo, turto naudojimo tvarkos, prokurorams taikomų reikalavimų ir apribojimų buvo pradėtas šių metų spalio 30 d., Generalinėje prokuratūroje sužinojus apie Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūroje atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl galimo buvusio prokuratūros darbuotojo sukčiavimo.

Tarnybinį patikrinimą atlikusi komisija lapkričio 24 d. pateikė išvadą, kurioje konstatavo pažeidimą ir siūlė skirti I.Lauciui tarnybinę nuobaudą - pastabą. Ši komisijos išvada Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro buvo apskųsta.

Generalinio prokuroro sprendime konstatuota, kad tarnybinio patikrinimo metu negauta tvirtų ir neginčytinų duomenų, jog Klaipėdos apygardos prokuratūros kieme per paskutinius šešis mėnesius buvo prekiaujama automobiliais. Be to, sprendime teigiama, kad tarnybinio patikrinimo komisijos išvada dėl I.Lauciaus vadovaujamoje prokuratūroje visiškai nereglamentuoto Ūkio skyriaus darbo taip pat nėra tiksli.


Šiame straipsnyje: ignas laucius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių