Iki verslininkų pergalės liko vienas žingsnis

Pirmadienį Klaipėdos finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė siūlymui, jog verslininkams būtų sumažinta vietinė rinkliava už atliekų išvežimą.

Su tokiais pakeitimais dar anksčiau sutiko Strateginės plėtros ir Miesto ūkio komitetai. Tai reiškia, jog pakoreguotas vietinės rinkliavos už šiukšlių išvežimą projektas kitą savaitę bus svarstomas miesto Taryboje.

Jeigu spalio 30 d. (ketvirtadienį) uostamiesčio politikai priims siūlomas pataisas, tai pagal naujai paruoštas taisykles juridiniai asmenys  už maisto parduotuves, vaistines, kioskus, visą parą veikiančias parduotuves iki 1000 kv. m ploto, už šiukšles turėtų mokėti ne 13,8 litų už kv. m, o 3,72 litus kaip juridiniai ir fiziniai asmenys, vykdantys gamybinę, ūkinę ir paslaugų veiklą.

Rinkliavą už šiukšles nuo 8,90 litų iki 3,72 litų už kv. m sumažėtų ir verslininkams, kurie turi ne maisto parduotuves ar knygynus iki 1000 kv. m. ploto.

3,72 litų už kv. m rinkliava būtų taikoma ir viešojo maitinimo ir pramogų įstaigoms. Anksčiau šis tarifas siekė 21,36 lito.


Šiame straipsnyje: šiukšlių rinkliava

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių