„Idėjų mugė“ skatins dalintis inovatyviomis idėjomis

Penktadienį prekybos centre „Akropolis“ ims veikti idėjų mugė. „Idėjų mugės“ organizatoriai skatins klaipėdiečius susipažinti, suprasti ir įvertinti pateiktus sumanymus, o idėjų ir projektų autoriams – padėti rasti efektyvius būdus toms idėjoms įgyvendinti.

Idėjų įgyvendinimo klausimais konsultuos ekspertai-moderatoriai, planuojama į jų gretas pakviesti ir Klaipėdos universiteto specialistų.

„Tikimės surengti Klaipėdos  akademinio jaunimo bei miesto senjorų savotiškas varžytuves, linksmą konkursą  „O kas gi turi daugiau gerų idėjų ir pasirengę jas įgyvendinti?“. Idėjos turės būti inovatyvios ir pakankamai realios, „gyvybingos“ ir atsiperkančios, siekiančios konkretaus rezultato, atliepiančios aiškius visuomenės poreikius, naudingos miestui bei galbūt orientuotos į verslo perspektyvą“, – su renginio programa supažindino vienas jo organizatorių Rimantas Varanauskas.

Organizatorių šūkis: „Jeigu aš turiu litą ir tu turi litą, pasikeitę turėsime vis tiek po litą. Bet jeigu apsikeistume idėjomis, jau turėtume po dvi“.

Savanoriai-korespondentai tiek greta stendų, tiek viso prekybos centro erdvėje dalins paruoštas atvirutes bei aktyviai kvies lankytojus reikšti nuomonę ir įvertinti pateiktus originalius sumanymus balsuojant – prie aprašų prilipinant oranžinį („Patiko!“) arba žalią („Šiaip sau...“) lipdukus.

Prie stendų planuojama pakabinti užrašines, kuriose lankytojai galės įrašyti savo komentarus, pastabas, palinkėjimus ar pageidavimus įsijungti į konkrečių projektų vystymą. Kita vertus, lankytojams dalinamose  atvirutėse  bus nurodyti kontaktai, kuriais bus galima susisiekti su idėjų vystymo komandomis ar organizatoriais ir po renginio.

Aktyviausiems idėjų mugės dalyviams bus įteikti specialiai pagaminti „Sėkmės malūnėliai“.  Juose bus įrašytos įvairios kūrybiškumą propaguojančios sentencijos. Klaipėdietiškos idėjų mugės metu atrinktos geriausios idėjos autorius bus pakviestas prisijungti prie spalio pradžioje vyksiančios idėjų ir projektų autorių grupės kelionės į Skandinavijos šalis, kartu pristatyti ir populiarinti lietuviškas inovatyvias idėjas.

Renginį pagyvins muzikiniai intarpai bei žaidybiniai elementai.

Šeštadienį vyks teminė popietė „Klaipėda – inovatyvūs iššūkiai“. Jos metu  Klaipėdos miesto savivaldybės, verslo struktūrų,  jaunimo atstovai ir idėjų autoriai aptars „Idėjų banko miestui“ sukūrimo bei kelių perspektyvių projektų įgyvendinimo galimybes.

Mugė veiks prekybos centre „Akropolyje“, prie „Delano“, nuo penktadienio 18 val. iki sekmadienio 15 val.


Šiame straipsnyje: idėjų mugėKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių