Į miesto biudžetą surinka mažiau rinkliavų

Į miesto biudžetą surenkama mažiau lėšų iš vietinių rinklių už buitinių atliekų tvarkymą ir automobilių stovėjimą centrinėje uostamiesčio dalyje.

Per pirmąjį pusmetį nuo plano atsiliekama 200 tūkst. litų. Anot miesto mero Rimanto Taraškevičiaus, atsilikimas nėra didelis, bet akivaizdu, kad žmonėms, kurie siekė, jog rinkliavos nebūtų surinktos, pavyko įgyvendinti savo tikslą.

Mažiau nei planuota per pirmąjį šių metų pusmetį surinkta nekilnojamo turto mokesčio. Atsilikimas siekia 1,028 mln. litų. Spėjama, kad taip yra, nes nekilnojamo turto savininkai, vystytojai, verslininkai nebepajėgūs susimokėti šio mokesčio.

Uostamiesčio taryba kitiems metams yra sumažinusi nekilnojamo turto mokesčio tarifą nuo 0,8 iki 0,6 proc. nuo mokestinės turto vertės.

Gyventojų pajamų mokesčio surenkama vis dar daugiau nei planuota. Viršijimas siekia 6 mln. litų.

Per pirmąjį pusmetį į miesto biudžetą surinktos pajamos planą viršija 4,879 mln. litų. Lyginant su praėjusiais metais jų gauta 10,577 mln. litų mažiau.

Tačiau R.Taraškevičius pabrėžė, jog praėjusių metų biudžetas buvo kur kas didesnis – beveik 400 mln. litų. Šiųmetinis biudžetas siekia 356 mln. litų.

„Biudžetas vis dar renkamas stabiliai“, – pabrėžė R.Taraškevičius.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių