Į Klaipėdą atplauks Danijos karinė technika

Ketvirtadienį apie 15.00 val. į Klaipėdos jūrų uostą atplauks keltas su Danijos karine technika ir ginkluote tarptautinėms taikos palaikymo pratyboms „Baltijos dvasia 2008".

Pratybose dalyvaus apie 30 skirtingų transporto priemonių iš Danijos, t.y. sunkvežimiai, visureigiai.

Į uostamiestį atkeliavusi užsienio šalies technika tą pačią dieną vyks į Dragūnų mokomąjį batalioną, o kitą dieną važiuos į pratybų vietą - Pagudonės poligoną. 

„Baltijos dvasia 2008" - didžiausios tarptautinės karinės pratybos vyksiančios šiais metais Lietuvoje. Jose dalyvaus apie 800 karių iš penkių šalių: Danijos, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Latvijos ir Lietuvos. Pratybose kariai naudosis Lietuvos ir Danijos karine technika. Pratybos vyks rugsėjo 14-19 dienomis Pagudonės poligone (Telšių r.). 

„Baltijos dvasia 2008" pratybų tikslas - tobulinti tarptautinių pajėgų sąveikumą taikos rėmimo operacijų metu. Kariai mokysis pagal tarptautinių operacijų scenarijų. Jie planuos, veiks ir atliks panašias užduotis, kurias tenka vykdyti tarptautinių misijų metu. Jiems teks greitai reaguoti į susidariusias situacijas, priimti sprendimus, bendrauti su priešiškai nusiteikusiais vietiniais gyventojais, kt. 

Pratybų „Baltic Spirit" vėliava Lietuvoje bus iškelta jau trečią kartą. 2004 m. pratybos vyko Ignalinoje, 2006 m. - Klaipėdoje. Šiais metais pirmą kartą dalyvaus Estijos kariai. 

Pratybas organizuoja Lietuvos ir Danijos karių savanorių pajėgos. Laisvalaikiu kariai planuoja aplankyti tris Telšių miesto mokyklas, surengti miesto visuomenei fotografijų parodą „Lietuvos kariai Afganistane" ir organizuoti bendrą šventę Telšių miesto ir rajono gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių