Į kapines važiuos daugiau autobusų

Atšilus orams, miesto autobusai dažniau pradėjo kursuoti į Lėbartus. Norima, kad klaipėdiečiai spėtų aptvarkyti savo artimųjų kapus prieš Motinos dieną.

11 maršruto autobusai miesto gatvėmis dažniau pradėjo kursuoti praėjusį savaitgalį. Nuo pirmadienio jie pradėjo vėl dirbti įprastu ritmu. Dažniau kursuoti jie vėl pradės ateinantį savaitgalį.

Keleivių laukia ir kitas pasikeitimas. Nuo gegužės 1 dienos 11 maršruto autobusai išvažiuos ne nuo Senojo turgaus, o nuo Lietuvininkų aikštės. Iš šiuos vietos jie tradiciškai važiuos iki spalio 1 dienos.

„Kiekvienais metais savaitę prieš Motinos dieną paleidžiame daugiau autobusų. Atšilus orams, žmonės skuba tvarkyti kapų. Motinos dienos savaitgalį jie taip pat skuba aplankyti artimųjų kapų. Toliau laikysimės tokio principo. Tai yra pasiteisnę“, - pabrėžė viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Vadovas tvirtino, jog savaitgalį žmonių srautai, važiuojantys 11 maršruto autobusais, padidėjo. G.Neniškis pabrėžė, jog jie labai priklauso nuo oro sąlygų.

„Šeštadienį buvo šalčiau, tai ir žmonių buvo mažiau. Sekmadienį orai pagerėjo. Žmonių iš karto padaugėjo“, - pasakojo G.Neniškis.

Kapinių priežiūros poskyrio vedėja Zina Stankienė tvirtino, jog kapinėse jaučiasi sujudimas. Žmonės tvarko kapus, sodina laisto gėles.


Šiame straipsnyje: autobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių