Grožio salonuose – pavojus užsikrėsti parazitais

Grožio paslaugas teikiančius salonus patikrinę visuomenės sveikatos specialistai konstatavo, kad beveik penktadalyje Klaipėdos apskrities įstaigų nesilaikoma higienos normų, todėl klientams kyla grėsmė užsikrėsti įvairiais parazitais ir ligomis.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai patikrino atsitiktinai pasirinktus 58 apskrityje veikiančius grožio paslaugų teikėjus. 41 jų – kirpykla, o 17-oje įstaigų užsiimama nagų priežiūra.

Per patikrinimus nustatyta, kad 17 proc. paslaugų teikėjų nesilaikė higienos normų. Dažniausias pažeidimas – nedezinfekuojami kirpėjų ir manikiūrininkių darbo įrankiai.

Specialistų teigimu, toks pažeidimas yra gana rimtas, nes nedezinfekuotais įrankiais aptarnaujant klientus, juos galima užkrėsti parazitais, pavyzdžiui, utėlėmis, odos pūlingomis ir grybelinėmis ligomis.

Aštuoniems grožio paslaugų teikėjams buvo taikytos administracinio poveikio priemonės. Visos įstaigos, kuriose nustatyti pažeidimų, po kurio laiko bus tikrinamos dar kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
Padare man vienam salone manikiurai.Po kurio laiko beveik po kiekvienu nagu atsirado...karpos.

..tiesa

..tiesa portretas
Po manikiūro negali atsirasti po kiekvienu nagu karpų, o be to nežinantiems kokią informaciją beskleisti geriau pasiskaityti apie realiai užkrečiamas ligas, riziką ir galimybę jomis užsikrėsti. Namuose galima užsikrėsti taip pat, jeigu nesilaikote higienos taisyklių, naudojantis manikiūrui/pedikiūrui skirtus instrumentus(žirklutes, dildes, skustukus ir kt.), tad sėkmės visiems.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių