Gelbėtojų tarnybos laukia permainos

Uostamiesčio valdžia peržiūrėjo skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos veiklą. Nuspręsta įstaigoje sumažinti etatų skaičių.

Žiemos sezono metu Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnyboje lieka 25 etatai. Šiemet iš miesto biudžeto skirta beveik 300 tūkst. litų darbo užmokesčiui.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, šiuo metu įstaigoje dirba 18 žmonių, nes kai kurie etatai yra sujungti.

Aštuoni iš jų dirba sargais - po keturis Smiltynėje ir Melnragėje. L.Dūdos teigimu, tiek žmonių reikia, nes darbas yra pamaininis. Dar du skirti įstaigos direktoriui ir buhalterei.

Likusieji, anot Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovo Virginijaus Urbono, rūpinasi inventoriumi - remontuoja namelius, techniką.

Direktorius yra sakęs, kad taip sutaupoma lėšų, nes tokios įmonių paslaugos atsieina kur kas brangiau.

„Dar nesame priėmę galutinio sprendimo, kiek etatų konkrečiai atsisakyti. Lauksime įstaigos argumentų. Prašėme, kad aiškiai pasakytų be kurių žmonių, neskaitant sargų, direktoriaus ir buhalterės, pavyktų išsiversti“, - dėstė L.Dūda.

Svarstoma ir susiaurinti Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos veiklos sritį. Įstaiga pagal nuostatus gali užsiimti ne tik skęstančiųjų gelbėjimo, bet ir kita veikla. Dar nėra apsispręsta, ko bus atsisakoma. Tą trečiadienį svarstys Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio komitetas.

„Buvome sulaukę priekaištų ir dėl informacijos trūkumo. Vienareikšmiškai nutarėme, kad kito sezono metu būtų riboženkliai, ant persirengimo kabinų pakabinti numeriai, surašytos vėliavų reikšmės. Atnaujinti bus ir stendai prie įėjimo į pliažus“, - tvirtino L.Dūda.

Peržiūrėti Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos veiklą ir sudaryti priemonių planą nuspręsta, sulaukus Seimo nario Evaldo Jurkevičiaus priekaištų dėl įstaigos veiklos.

Šis klausimas buvo svarstomas Klaipėdos savivaldybės Finansų ir ekonomikos komitete. Tą kartą priekaištai papiktino V.Urboną. Anot jo, įstaiga šiemet uždirbo 60 tūkst. litų.

Vadovas nemano, kad tarnyboje reikia mažinti etatus. Įstaiga neperka jokių paslaugų, o visais darbais pasirūpina patys - net ir savo technikos remontu. Vidutinis įstaigos darbuotojų atlyginimas - 760 litų.


Šiame straipsnyje: Gelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių