Forumas: Kaip apsisaugoti nuo profesinės rizikos?

Šilutėje vyko forumas „Prevencinė priemonė socialinių darbuotojų darbingumui ir sveikatai apsaugoti nuo profesinės rizikos - žinios", skirtas Socialinio darbuotojo dienai paminėti.

Šilutės rajono savivaldybės meras Virgilijus Pozingis pasveikino visus susirinkusius ir padėkojo už atvykimą Lietuvos AIDS centro direktoriui doc. dr. Sauliui Čaplinskui. Socialinės paramos skyriaus vedėja Kristina Šveikauskienė pasidžiaugė į forumą gausiai susirinkus socialiniams darbuotojams, socialiniams partneriams (nevyriausybinės organizacijos, įstaigos), žiniasklaidos atstovams, savivaldybės specialistams, seniūnijų seniūnams bei darbuotojams.

Renginio metu Lietuvos AIDS centro direktorius doc. dr. Saulius Čaplinskas perskaitė pranešimus temomis „ŽIV plitimo būdai, profilaktika, galimos saugos priemonės, ŽIV infekcijos eiga, klinikiniai požymiai, gydimo principai" ir „Tuberkuliozės profilaktika; galimos saugos priemonės nuo tuberkuliozės".

Forumo dalyviai sužinojo apie ŽIV infekcijos paplitimą Lietuvoje, jos rizikos ir apsauginius veiksnius, ŽIV/AIDS ir narkotikų vartojimo sąsajas, taip pat buvo supažindinti su intoksikacijos nustatymo būdais, pagrindiniais efektyvios ŽIV prevencijos elementais, veiksniais perduodant ŽIV, ŽIV infekcijos kontrolės principais ir kt. Skaitydamas pranešimą apie tuberkuliozę, doc. dr. Saulius Čaplinskas supažindino forumo dalyvius su sveikam žmogui pavojų keliančiais šios ligos veiksniais bei kaip turėtų elgtis darbuotojas, dirbantis socialinį darbą su infekuotais asmenimis.

Nuo 2004 m. Socialinės paramos skyriaus iniciatyva yra renkamas „Geriausias metų socialinis partneris" Šilutės rajone. Forumo metu įvykęs balsavimas parodė, kad geriausiu 2008 metų socialiniu partneriu, balsų dauguma išrinktas laikraštis „Šilutės naujienos".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių