Festivalio „Grock“ laimėtojams liga kojos nepakišo

Sekmadienio vakare baigsis šešias dienas trukęs septintasis "Grock" festivalis. Jame progą pasirodyti  turėjo profesionalai ir jaunos grupės. Tačiau nugalėtojai jau aiškūs.

Nors tinklapio lankytojai daugiausiai savo balsų skyrė klaipėdiečių grupėms "VTV" ir "Next door", tačiau geriausia festivalio jaunimo grupe pripažinta "Delyro". Jiems atiteko 2010 litų vertės prizas.

Komisijai įspūdį paliko tai, jog ši grupė atliko savo kūrybos dainas. Be to, jų muzika buvo labiausiai savita ir prikaustanti dėmesį.

Trys iš penkių "Delyro" grupės nariai į sceną lipo karščiuodami. Vienas jų – net su 40 laipsnių temperatūra. Tačiau komisija į tai nekreipė dėmesio.
Festivalio "Grock" organizatorius bei sumanytojas Linas Švirinas pastebėjo, jog aukšta temperatūra nesutrukdė grupei laimėti, o tik dar labiau mobilizavo jėgas.

Pasak L.Švirino, pažintis su grupe tinklapyje nėra tiksli: vienas dalykas perklausyti įrašą, o kitas – matyti gyvai, kaip grupė groja, valdo jaudulį, bendrauja su publika.  

Geriausiu instrumentalistu išrinktas Dovydas Maščinskas iš grupės "David Smash Band", geriausia vokaliste – Kotryna iš grupės "Nervas". Kvietimas koncertuoti Švyturio menų doke atiteko "David Smash Band". Stilingiausios grupės vardą pelnė grupė "Fresh".

Festivalyje progą pasirodyti turi jaunos, pradedančios grupės ir atlikėjai. "Grock" scenoje kasmet pasirodo per 100  atlikėjų. Didžiąją jų dalį sudaro Klaipėdos kolektyvai ir atlikėjai.  Sulaukiama svečių ir iš kitų regionų, sostinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių