Elektroninis bilietas: pašalintos sistemos klaidos

Problemos, kurios kilo elektroninių bilietų tikrinimo sistemoje miesto autobusuose, ištaisytos. Visi keleiviai raginami glausti korteles prie komposterio.

Nauja elektroninių bilietų tikrinimo tvarka miesto autobusuose įsigaliojo nuo rugsėjo 1 dienos.

Į transporto priemonę per priekinės duris įlipę keleiviai juos turėjo rodyti ne vairuotojui, o glausti prie komposterio ir laukti garsinio signalo.

Pastarasis parodo, jog galioja terminuotas ar yra nuskaičiuotas kartinis elektroninis bilietas.

Tačiau nesklandumų neišvengta. Dėl klaidų, kurios pasitaikė sistemoje, ne visos keleivių elektroninės kortelės, priglausto prie komposterio skleidė garsinį signalą.

Pereinamasis laikotarpis buvo pratęstas iki spalio 15-osios dienos.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas tvirtino, jog jau visos klaidos, kurios buvo sistemoje ištaisytos.

Priglaustos prie komposterio garsinį signalą skleidžia 99 proc. elektroninių kortelių, kurios yra galiojančios.

A.Samuilovo teigimu, kol kas dar ne visi keleiviai glaudžia elektronines korteles prie komposterio. Yra ir tokių, kurie jas parodo vairuotojams.

„Kviečiame žmones išbandyti šią sistemą ir glausti elektroninius bilietus prie komposterio. Tada būna viskas aišku – bilietas tinkamas naudoti ar ne“, – teigė direktoriaus pavaduotojas.

Anot A.Samuilovo, keleiviai, kurie neglaus elektroninių bilietų prie komposterių kol kas dar nebus griežtai baudžiami.

„Suprantame, kad visi žmonės nepuls vadovautis nauja tvarka. Atsiras ir tokių, kurie apie ją nežinojo. Tam reikia laiko. Vis tik žmonės skatiname glausti elektroninius bilietus prie komposterių“, – tvirtino pavaduotojas.

A.Samuilovas pasakojo, jog pasitaiko atvejų, kad viename ar kitame autobuse neveikia sistema. Keleiviai apie tai turėtų informuoti įstaigą. Gedimai operatyviai šalinami.


Šiame straipsnyje: elektroninis bilietas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių