Džiazo atlikėjai Klaipėdoje sieks Lietuvos rekordo

Naują Klaipėdos pilies džiazo festivalio puslapį atverčiančių organizatorių lūkesčiai išsipildė su kaupu - į renginį panoro įsilieti gausus būrys džiazuojančio atžalyno.

Nori dalyvauti tūkstančiai

Šiemetį festivalį vainikuosianti vaikų bei jaunimo šventė „Jaunoji džiazo banga 2010“ pritraukė beveik 2500 jaunųjų atlikėjų. Tarp 111 ansamblių, vokalo studijų - ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninio Kaliningrado atstovai. Užsiregistravusių atlikėjų perklausos vyks šį bei ateinantį mėnesį, tačiau, kaip patikino šventės organizatoriai, jos veikiau bus patariamojo pobūdžio.

Birželio 6-ąją Klaipėdos vasaros estradoje įvyksiančio koncerto metu jungtinis jaunųjų atlikėjų choras atliks 16 džiazo kūrinių, jiems pritars Klaipėdos bigbendas ir solistai.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad tokio masto renginys, kai tiek daug vaikų vienu metu dainuos populiariausias džiazo dainas, akomponuojant profesionaliam orkestrui, nėra buvę ne tik Lietuvoje, o gal net ir Europoje“, - kalbėjo šventės globėjas Vytautas Grubliauskas.

Publiką kaitins britai

Garsus džiazmenas įsitikinęs, kad ilgainiui unikalus renginys galėtų pretenduoti į UNESCO paveldo sąrašą. Bent jau šiemet šventės rengėjai apsiribojo „kuklesnėmis“ ambicijomis.

„Bandysime šį pasirodymą užregistruoti kaip Lietuvos rekordą - tai bus pats didžiausias choras, vienu metu dainuojantis džiazą“, - tvirtino projekto vadovė bei sumanytoja Inga Grubliauskienė.

Baigiamuoju XVI Klaipėdos pilies džiazo festivalio akordu tapsiantis renginys taps tikra puota muzikos gurmanams, nes jį vainikuos klaipėdiečiams jau pažįstama charizmatiška kompanija iš Didžiosios Britanijos - „The Jive Aces“.

„Tai bus tarsi mažas festivalis festivalyje, arba renginys festivalyje, kuris turės tiek visiškai naujos šventės bruožų, tiek labai aiškią, žaismingą sąsają su festivalio istorijoje labai ryškų pėdsaką palikusiais Didžios Britanijos atstovais“, - pastebėjo V.Grubliauskas.

Iš „Amberlife“ - į džiazą

Šiemet birželio 4 ir 5 dienomis tradiciškai Teatro aikštėje vyksiančio festivalio programą sąlygiškai būtų galima suskirstyti į „lietuviškąją“ ir „užsienietiškąją“, mat pirmoji renginio diena bus skirta Lietuvos džiazo grandams, o antroji - svečių iš svetur pasirodymams. Festivalio rengėjai, šiandien kiek praskleidę paslapties šydą, tikino, kad startas turėtų tapti įdomių ir malonių staigmenų diena. Štai daugeliui netikėtu džiaziniu amplua pasirodys Edgaras Lubys iš „Amberlife“ bei Sasha Son(g).

Antroji festivalio diena žibės pasaulinio garso Briuselio bigbendu, armėniškai kaukazietišku džiazu, o viso koncerto vinimi pretenduoja tapti britų legendinės džiazo grupės „Incognito“ pasirodymas.

„Tikiuosi, kad šiemetis festivalis bus gražus ir mielas ne vien tuo, kad buvo pertrauka ir jo visi pasiilgo, bet ir todėl, kad jame tikrai bus ko pasiklausyti“, - teigė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių