Dvidešimt Sąjūdžio žingsnių - fotoalbume

Antradienį Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje įvyks

albumo „20 Sąjūdžio žingsnių" pristatymas.

Dar taip neseniai buvome unikalaus mūsų istorijos lūžio-Sąjūdžio-dalyviais, turėjusiais didelį tikėjimą ir viltį pakeisti tai, kas tuomet atrodė beveik neįmanoma - atkurti savo valstybės nepriklausomybę, rašoma pranešime spaudai.

Pristatomoje knygoje surinkti vaizdai yra laikmečio liudininkai.  Doc. dr. Jonas Genys pastebi, jog tūkstantmetės istorijos požiūriu dvidešimt metų - tik akimirka, vadovėliuose dažniausiai paminima vienu sakiniu. Reikia tikėtis, kad su Sąjūdžio tarpsniu Lietuvos ir Europos istorijoje bus kitaip. Šis laikas nusipelno ryškiausių akcentų, analizės istorikų bei politologų darbuose. Persitvarkymo Sąjūdžio metai - tai laikas, kuris labai asmeniškai palietė mus visus - kelias XX a. kartas.

Šią vasarą Klaipėdoje, minint Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio 20-metį, Teatro aikštėje buvo atidaryta paroda „Dvidešimt Sąjūdžio žingsnių", kurios pagrindu ir parengtas foto albumas.

Knygoje pateikiami pirmieji Sąjūdžio žingsniai Klaipėdoje, jo steigiamasis suvažiavimas įvykius perteikiant dokumentine fotografija. Pristatomi ir lemiamą vaidmenį turėję kultūros bei ekologijos žygiai vedę link Nepriklausomybės paskelbimo. Užfiksuotos foto kadruose ir esminės pačios svarbiausios akimirkos - Nepriklausomybės paskelbimas bei visi ją sekę įvykiai.

Knyga išleista 1000 egz. tiražu pasklis tarp Klaipėdos miesto ir Klaipėdos apskrities gyventojų, ši knyga platinama nemokamai per mokyklas, bibliotekas, savivaldybes.


Šiame straipsnyje: sąjūdžio žingsniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių