„Drąsos kelio“ stebėtoja klastojo rinkimų rezultatus?

„Drąsos kelio„ rinkimų stebėtoja Pajūrio apygardoje, kur kandidatavo šios partijos atstovas Tomas Viluckas, partiečiams prisipažino klastojusi rinkimų rezultatus. Viešumon nutekėjusiame vaizdo įraše moteris neslepia sąmoningai klaidingai skaičiavusi balsus už Darbo partiją bei „dėjusi brūkšniukus“ už „Drąsos kelią".

„Drąsos kelio„ rinkimų stebėtoja Pajūrio apygardoje, kur kandidatavo šios partijos atstovas Tomas Viluckas, partiečiams prisipažino klastojusi rinkimų rezultatus. Viešumon nutekėjusiame vaizdo įraše moteris neslepia sąmoningai klaidingai skaičiavusi balsus už Darbo partiją bei „dėjusi brūkšniukus“ už „Drąsos kelią".

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas pasibaisėjęs.

Atvira išpažintis

Į „Youtube„ patalpintas vaizdo siužetas pavadinimu „Neduok Dieve tokių stebėtojų ir TIE-SOS skleidėjų“. Jame, dalyvaujant T. Viluckui ir kitiems „Drąsos kelio" atstovams, moteris prisipažįsta prikišusi nagus prie rinkimų rezultatų.

„Rašiau apie tai, kad vienas balsas buvo pavogtas iš jūsų, - kreipdamasi į T. Vilucką teigė stebėtoja. – Aš atsilygindama, žinokit, kokius 12 biuletenių tikrai Darbo partijos panaikinau. Nes ten šaukiau apie dvigubus standartus. Iš tikrųjų ten buvo normalūs biuleteniai. Netyčia rašalu aptaškyti ar dar kažkas tai.“

Vėliau ji atvirauja pro pirštus pažiūrėjusi į tai, kaip buvo skaičiuojami pirmumo balsai Darbo partiją parėmusių rinkėjų biuleteniuose. Mat buvo proga pasielgti taip pačiai.

„Moteris, kuri ten žymėjo reitingavimą Darbo partijos, kadangi manęs tai visiškai nedomino, tai, man atrodo, jinai ten kaip norėjo, taip reitingavo. Bet aš irgi turėjau savo interesą nematyti. (...) Aš ir pradžių nepildžiau, bet paskui man buvo galimybė. Kadangi jie ten nebesuspėjo užpildyti. Pildžiau už „Drąsos kelią“. Ten labai lengva dėti tuos brūkšniukus.“

Z.Vaigauskas: kaip ją galėjo prileisti prie balsų skaičiavimo?

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas DELFI teigė ketinantis dėl šio vaizdo įrašo kreiptis į prokurorus.

„Kaip ją iš viso galėjo prileisti prie reitingavimo? Komisija tą gali daryti, o ne kažkokie papildomi stebėtojai“, - stebėjosi VRK vadovas.

Pašnekovas pridūrė, kad galbūt moteris išsigalvojo klastojusi balsus, norėdama padaryti įspūdį bendražygiams. Vis dėlto tai esą teks nustatyti Pajūrio rinkimų komisijai ir prokurorams.


Šiame straipsnyje: Drąsos keliasrinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Neteisinga interpretacija. Stebėtoja parodė biuletenio nuotrauką - DK kandidatas T.Viluckas pažymėtas kaip įstatyme ir nurodyta - ties jo pavarde nubrauktas skrituliukas kryželiu. Tačiau virš Vilucko pavardės ranka tušinuku užrašyta "Neringa Venckienė". Tuo pagrindu komisija balsavo ir balsų dauguma pripažino šį biuletenį negaliojančiu. Nors įstatyme užrašyta, kad turi būti nustatyta valia - šiuo atveju balsavimo valia aiški. Todėl mano galva komisija turėjo tą biuletenį pripažinti galiojančiu. Todėl stebėtoja, kuri manė tą patį, vykdė visose balsavimo stebėjimo patarimuose parašytą nurodymą - tokiais atvejai išsireikalavo, kad visi kiti biuleteniai, kuriuose yra nors kokie papildomi pripaišymai, būtų pripažinti negaliojančiais. Juk tuos 12-a, apie kuriuos ji kalba negaliojančiai pripažino komisija. Taigi viskas yra gerai.

emigrant

emigrant portretas
Kaip greitai sureagavot! Is delfio nukopijavot straipsni... O, kad pedofilu klanas nuzude ex.prokurora Stanislova Stulpina dar nezinot? Ar savaitgaliais nera su kuo pasitart,i apie ka galima rasyti, apie ka ne :)))

luka

luka portretas
Paprastas klausimas:kas turėtų pakeisti valdžios požiūrį ir baimę, ir įvesti elektroninius rinkimus. laukėm jau metus, net nesapnavom kad vėl tas pats akmens amžius, su biuleteniais ....
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių