Dėl Palangos oro uosto pavadinimo - peštynės

Palangos oro uosto naujojo pavadinimo Klaipėda-Palanga pristatymas buvo numatytas trečiadienį, tačiau Susisiekimo ministerijos planams pasipriešino Palangos savivaldybė - tarybos nariai skubotam oro uosto pavadinimo keitimui nepritarė.

Sulaukus Palangos valdžios pasipriešinimo, naujo oro uosto pavadinimo pristatymas atidėtas spalio 18 dienai, ketvirtadienį rašo „Lietuvos rytas“.

„Galbūt pavadinimas Palanga-Klaipėda kurortui būtų ir priimtinas, tačiau tik ne Klaipėda-Palanga. Nebent ministerija sutiktų su savotiškais mainais: oro uostą pavadinti Klaipėda-Palanga, kartu keičiant ir valstybinio jūrų uosto pavadinimą į Palangos-Klaipėdos uostą. Baltijos jūra, prie kurios yra abu miestai, juk ta pati“, - sako Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Jis atkreipė dėmesį, kad Palangos teritorijoje naują iškabą oro uostas pakabino savavališkai, neprašęs savivaldybės leidimo, ir už tai gali sulaukti baudos.

„Visiškai neaišku, kokiu pagrindu atsiranda naujas pavadinimas. Prieš keičiant bet kurios valstybinės įmonės pavadinimą turi būti pakeisti ir visi teisės aktai, kuriuose ši įmonė yra minima. Juo labiau kalbant apie Tarptautinį Palangos oro uostą, kuris minimas valstybės strateginių įmonių veiklą reglamentuojančiame įstatyme“, - tvirtino Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.


Šiame straipsnyje: Palangos oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valius

Valius portretas
Valdininkai, biurokratai ir daugiau nieko. Siauras Palangos tarybos narių mąstymas. Įdėja, keisti oro uosto pavadinimą į Klaipėdos tikrai sveikintina. Kokios Palangos savivaldybei bėdos dėl to - nesuprantu.

CHA

CHA portretas
Koks gali buti Klaipedos aerodromas Palangoje? Lai Klaipeda pasistato ir tures savo. Tuomet gal uosta pavadinkime Vilniaus vardu vis labiau zinomas, o ir sostine.Nelaimingi bestuburiai.....

Klaipediskis

Klaipediskis portretas
Palikit ta garaza palangai, jetau, numirs jei bus kaip nors kitaip, kaip mazesnis taip kompleksu pilnas..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių