Dėl neįjungto šildymo – gyventojų pyktis ir skundai

Klaipėdiečiai pasipiktino bendrijomis, kurios nepradeda šildyti daugiabučių namų, nors oficiali šildymo sezono pradžia jau paskelbta.

Tokių nusiskundimų sulaukė ir Klaipėdos savivaldybė, ir portalo www.kl.lt redakcija. Žmonės piktinasi, kad namuose šalta, o bendrijų pirmininkai neįjungia šildymo.

Savivaldybei viena vyresnio amžiaus moteris guodėsi, kad gyvena bute, kuris yra namo pirmame aukšte, šiaurinėje namo pusėje, o saulę užstoja medžiai. Namuose šalta, o pirmininkas moteriai aiškino, kad jo bute šilta.

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad namuose ypač šalta vakarais. Gyventojai tvirtino, kad turi apsirengti kelis megztinius, kad sušiltų. Be to baiminamasi, kad nuo drėgmės butuose gali atsirasti pelėsis.

Gyventojus piktino ir pirmininkų pasiūlymai įsijungti elektrinius šildytuvus. Klaipėdiečių pabrėžė, kad tai nėra išeitis – elektra brangi, o šilumos vis tiek nebus daug.

„Gyventojai traktuoja, kad pirmininkai nenori pradėti šildyti daugiabučių namų. Šiandien tokių skambučių buvo gana daug. Gyventojai skambino iš keturių namų“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybė Butų ūkio ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Jis pabrėžė, kad oficiali šildymo sezono pradžia paskelbta laiku. Temperatūros, kurias numato higienos normos, išlaikytos.

„Jei kyla dviprasmiškų situacijų, gyventojų nuomonės nesutampa, pirmininkai turėtų parodyti iniciatyvą, surinkti žmonių parašus ir tada spręsti, ką daryti. Jei patalpose nėra 18 laipsnių šilumos, šildymo sezoną reikia pradėti. Lazdos perlenkti nereikia“, – pabrėžė A.Gaižutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltijos g.

Baltijos g. portretas
Debilizmas visiškas, namuose vos 14 laipsnių, miegam po dviem kaldrom ir nosis šąla, dieną namuose būnant turi prisirengt kaip į lauką, ar čia normalu??? O dar turint mažų vaikų????!!!!! Debilai, taupo mūsų ir vaikų sveikatos sąskaita, ir ką čia čūdą sutaupys kad 3 dienas mažiau šildys???!!!! Debilizmas tos bendrijos, dar pinigus jiem mokam už tai kad bespridielus daro!!! Kaunas, Baltijos g.

aaaaaa

aaaaaa portretas
Lauke 15 laipsniu silumos, o visi taip pageidauja ijungti sildyma. Jei bobutei kompensuoja uz sildyma, tai aisku, kodel ji reikalauja prieslaikinio buto sildymo, nes jai neteks moketi kosmines sumas uz sildyma. Ir kas sugalvojo tas kompensacijas.

n2

n2 portretas
eilini kart Naujakiemio g.2 name skaitos ijungtas sildymas,radiatoriai salti,skaitosi sildo,diena sako saulute,o nakti...nejauku namuose
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių