Dėl gaisro laive – ikiteisminis tyrimas

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Rimantas Stanevičius informavo, kad dėl praėjusį penktadienį laive „Grey Whale" kilusio gaisro yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris ir nustatys gaisro priežastis. Kiek užtruks tyrimas, R.Stanevičius nekomentuoja.

Pirmadienį darbą pradėjo ir bendrovės „Klaipėdos laivų remontas" gaisro priežastims išsiaiškinti sudaryta komisija, kuri savo išvadas planuoja pateikti savaitės pabaigoje. Šiuo metu yra fiksuojami atsakingų asmenų parodymai.

Preliminariais duomenimis galimos kelios prie "Klaipėdos laivų remonto" krantinės remontuojamame laive  kilusio gaisro priežastys. Tai galėjo būti ir trumpas jungimas laivo elektros instaliacijoje. Laive buvo naudojami elektriniai šildymo prietaisai.

Priminsime, kad penktadienį, apie 14 val., laive "Grey Whale" užsidegė laivo kajutė, esanti laivo priekyje.

Pasak „Klaipėdos laivų remonto" vadovo Alvydo Butkaus, 94 m ilgio ir 15,9 m pločio laive, plaukiojančiame su Komorų vėliava, remonto darbus atliko subrangovas bendrovė „Garant". Laivą remontuoti atplukdė Latvijos kompanija „Baltkraft". Prieš tai „Klaipėdos laivų remonte" jau buvo suremontuotas kitas šiai kompanijai priklausantis laivas.

„Prieš pradedant remontą, laivo kapitonas pasirašė dokumentą, kad darbų metu už priešgaisrinę saugą atsako laivo įgula, kuri rūpinasi ir visomis reikalingomis priešgaisrinėmis priemonėmis", - sako Alvydas Butkus.


Šiame straipsnyje: gaisras laive

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių