Dėl eismo pokyčių senamiestyje nerimsta aistros

Aistros dėl pakoreguotos senamiesčio eismo schemos nerimsta. Vairuotojai piktinasi, ženklai pastatyti su klaidomis, o Daržų gatvės gyventojai triukšmu ir vietos mašinoms pastatyti trūkumu.

Važinėja per greitai

Klaipėdiečiai skundžiasi, jog Daržų gatvėje, padarius dvipusį eismą, įsivyravo chaosas. Gyventojai pasakojo, jog vairuotojai akmenuotu grindiniu važinėja per greitai.

„Lekia kokiu 50-60 kilometrų per valandą greičiu. Baisu, vaiką vieną į mokyklą išleisti, kad nepartrenktų. Gatvelė siaura. Du visureigiai vos prasilenkia. Reikėtų šioje gatvėje bent automobilių važiavimo greitį apriboti“, – piktinosi klaipėdiečiai.

Gyventojus erzina ir triukšmas, kurį kelia transporto priemonės, važiuodamos akmenuotu grindiniu.

„Vienas iš Tiltų gatvės uždarymo motyvų buvo ir per didelis triukšmas. Daržų gatvė yra uždara. Triukšmas čia girdisi kur kas labiau nei Tiltų gatvėje. Akivaizdu, kad miesto valdžiai Daržų gatvės gyventojai nerūpi“, – dėstė klaipėdiečiai.

Daržų gatvėje įsikūrę verslininkai piktinosi, jog, čia padarius dvipusį eismą, panaikintos automobilių stovėjimo vietos.

„Klientai neturi kur automobilį pastatyti. Tai žlugdo verslą. Netoliese yra aikštelė, bet į ją draudžiama įvažiuoti. Pastatytas ženklas vadinamoji plyta“, – liejo apmaudą klaipėdiečiai.

Svarsto apriboti greitį

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda Daržų gatvės gyventojams patarė dėl per greitai važiuojančių automobilių kreiptis į policiją.

„Čia miestas, o ne kaimas, kur niekas nevažiuoja. Į Daržų gatvę niekas be reikalo nevažiuoja. Tad piktintis nereikėtų. Žmonės pas tuos pačius verslininkus atvažiuoja. Gal senamiestį reikia tvora aptverti? Tada niekas į jį nevažiuos“, – tvirtino L.Dūda.

Direktoriaus teigimu, vis tik bus svarstoma galimybė Daržų gatvėje apriboti automobilių greitį iki 30 kilometrų per valandą. Tačiau, anot jo, vargu, ar tai turės daug naudos.

„Tiltų gatvėje visą laiką leistinas greitis buvo 30 kilometrų per valandą. Tačiau visi važiavo tokiu greičiu, kokiu norėjo. Nebent velkasi pagal autobusą ar kitą automobilį“, – komentavo vadovas.

L.Dūda tvirtino, jog vadinamoji plyta negali būti pastatyta prieš aikštelę. Ženklas pastatytas prieš gatvę, kurioje vienpusis eismas. Anot L.Dūdos, su policija kalbėta, kad kilus probleminėms situacijoms, šie pasižiūrės. „Kiekviena naujovė sulaukė ir teigiamų, ir neigiamų atsiliepimų“, – pabrėžė direktorius.

Ženklai klaidino vairuotojus

Vairuotojai piktinosi, kad ženklai senamiestyje sustatyti su klaidomis. Jie skundėsi, kad, sukant iš Danės gatvės į Tiltų, buvo likęs ženklai leidžiantys sukti tik į kišenę ar į kairę.

„Pasukai, ir pamatai „plytą“. Kur tada dėtis? Apsisukti per dvigubą ištisinę ar nuo tilto lėkti?“, – piktinosi vairuotojai.

Jie taip pat piktinosi, kad sukant iš Vežėjų į Didžiojo vandens gatvę tebėra ženklas sukti tik į kairę, dešinėje pusėje esančioje gatvės atkarpoje – dvipusis eismas ir anksčiau buvusi plyta nuimta.

Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Ramūnas Šideikis neslėpė, kad klaidų, statant ženklus, galėjo likti.

„Pakoreguosime. Senamiestis didelis, ženklų buvo daug. Gal ne viską sužiūrėjo“, – teigė pareigūnas. Užvakar ženklai minėtose vietose jau buvo sutvarkyti.


Šiame straipsnyje: Tiltų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių