Degtinė paplūdimyje išguldė vyrus

Prie žemės lenkiantis karštis ir degtinė įveikė du paplūdimyje laiką leidusius vyrus. Sąmonės netekusius įkaušusius poilsiautojus teko gaivinti gelbėtojams.

Incidentas Pirmosios Melnragės paplūdimyje įvyko sekmadienį. Po pietų į pliažą atėjo nuo 25 iki 30 metų amžiaus penkių vyrų kompanija.

Nors buvo labai karšta – apie 30 laipsnių šilumos, vyrai nusprendė „atsigaivinti“, vartodami degtinę.

Gelbėtojai du kartus kompaniją įspėjo, kad vartoti alkoholinius gėrimus paplūdimyje draudžiama. Taip pat pabrėžė, kad taip elgtis ypač karštą dieną pavojinga. Ši informacija skelbiama ir per garsiakalbius.

Tačiau kompanija į jokius įspėjimus nereagavo. Vakare apie 19 val. gelbėtojai pamatė, kad du degtinę vartoję asmenys guli lyg negyvi. Juos bandyta žadinti, bet bergždžiai. Vyrai miegojo toliau.

Padėti atbėgo pliaže dirbanti slaugytoja. Jos pastangomis vyrai buvo atgaivinti. Greitosios pagalbos medikų pagalbos neprireikė. Įkaušę vyrai paliko paplūdimį.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, jog ypač dažniau alkoholiniai gėrimai geriami Pirmojoje Melnragėje.

„Susirenka jaunimas, pasiima butelius, eina į kopas ir svaiginasi. Paskui mums tenka juos gaivinti. Dabar karšta, saulės ar šilumos smūgis gali ištikti greitai, o čia dar stiprieji alkoholiniai gėrimai“, – komentavo A.Siakki.

Pasitaiko atvejų, kai užmigusių jaunuolių taip ir nepavyksta pažadinti. Tokiais atvejais gelbėtojai kviečia policiją ar medikus.


Šiame straipsnyje: paplūdimyspajūrisGelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių