D.Baškirovo pagrobėjai reikalavimų kol kas nepateikė

Rusijos jūrininkų sąjunga skelbia, kad lietuvių laivo “Argo“ kapitono Dmitrijaus Baškirovo pagrobėjai kol kas nesuformulavo jokių konkrečių jūrininko išlaisvinimo sąlygų.

Kartu su lietuviu Nigerijos piratų kalinami ir du Rusijos piečiai laivo „North Spirit“ kapitonas Borisas Tersincevas, bei vyriausias laivo mechanikas Igoris Šumikas.

Rusijos jūrininkų sąjungos atstovė Irina Ustumenko patvirtino, kad derybos dėl jūreivių  išlaisvinimo vyksta, tačiau pabrėžė, kad kol kas piratai nepateikia jokių sąlygų. Profsąjungos atstovė aiškino, kad, derybos su pagrobėjais, kaip taisyklė, vyksta ne vieną dieną.

„Tai ilgas procesas“, - teigė I.Ustumenko.

Atstovės teigimu, pagrobti jūrininkai jaučiasi neblogai yra sveiki ir aprūpinti būtiniausiomis priemonėmis. Tačiau neskelbiama, kur šiuo metu jūrininkai yra laikomi.

Abu laivai buvo užpulti gegužės 16-ąją prie Kamerūno krantų. Laivai buvo užpulti ginkluotų vyrų grupės.

Iš pradžių piratai prie Dualos uosto užpuolė ir sausakrūvį "North Spirit", kuris plaukioja su Sent Vinsento vėliava ir kurį administruoja Graikijos menedžerių kompanija "Balthellas Chartering S.A.".

Grasindami ginklais piratai pagrobė ir su savimi išsivedė sausakrūvio kapitoną Borisą Tersincevą ir vyresnįjį mechaniką Igorį Šumiką.

Tą pačią dieną po 15 minučių prie Dualos uosto užpultas ir bendrovei „Limarko laivininkystės kompanija“ priklausantį laivą „Argo“. Prieš pat incidentą "Argo" budėtojas pastebėjo besiartinančias dvi valtis su motoriniais varikliais. Buvo duotas aliarmo signalas, laivo antstatas buvo užrakintas.

Ginkluoti užpuolikai užlipo ant denio ir po 15 minučių išlaužė antstato duris. Išplėšę seifą ir paėmę į nelaisvę laivo kapitoną D.Baškirovą, užpuolikai išgabeno jį nežinoma kryptimi.


Šiame straipsnyje: dmitrijus baškirovasArgo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių