Daugiausiai miesto pinigų skirta „Neptūnui“

Didžiausias Kūno kultūros ir sporto plėtros programos pyrago gabalas - 400 tūkst. litų - šiais metais bus patiektas „Neptūno“ krepšinio klubui.

Dėl sunkmečio Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygose žaidžianti Klaipėdos komanda sulaukė 100 tūkst. litų mažesnės miesto pagalbos nei pernai.

Vakar Socialinių reikalų komitetui pritarus, o artimiausiomis dienomis administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui patvirtinus, į uostamiesčio reprezentacinių komandų, klubų ir prestižinių varžybų organizatorių sąskaitas pradės tekėti sporto veiklai vystyti skirti 987 tūkst. 400 litų.

Komitetui finansavimo projektą pristatė po sunkios traumos sveikstantį Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėją Irenijų Zaleckį pavadavęs buvęs jo pavaduotojas, o nuo balandžio 1-osios vyriausiuoju specialistu tapęs Ignas Pocius.

Anot jo, beveik pusė pyrago „Neptūnui“ yra skiriama pagal savivaldybės ir klubo ilgalaikę sutartį.

„Miesto taryba yra nutarusi remti pagrindinę miesto krepšinio komandą, todėl ši suma yra neliečiama“, - kodėl tiek daug gaus šis klubas, teisinosi I.Pocius.

Dar po 40 tūkst. litų iš sportui skirto maišo bus atseikėta dar dviem krepšinio komandoms - Lietuvos moterų krepšinio lygoje pastaraisiais metais medalius laiminčioms „Lemminkainen“ moterims ir iš Nacionalinės krepšinio lygos jau pasitraukti spėjusiems reguliariojo čempionato nugalėtojams „Naftos-Uni-Laivitės“ krepšininkams.

Nemenki pinigai - 192 tūkst. litų - skirti „Suominio“ buriavimo klubui. Ši suma sulaukė didžiausio komiteto narių dėmesio. Jų nuomone, - tai didelė finansinė parama, buriuotojų manymu, - kukli miesto pagalba.

Komiteto pirmininkė Irina Rozova dar kartą pakartojo anksčiau pateiktą mintį, jog reikėtų dar kartą apsispręsti, ar „Suominis“, neturintis savo bazės, reikalingas miestui, o gal neverta švaistyti pinigų 60 vaikų turinčiam buriavimo klubui.

Geresniais metais iš biudžeto „Suominiui“ buvo skiriama 300 tūkst. litų. Tačiau ir šie pinigai nedžiugindavo buriuotojų.

Likusių pinigų skirstymas panašus į trumpos antklodės tampymą į savo pusę. Geri rezultatai - laimėta Lietuvos rankinio taurė, blizgantys medaliai netrukus pasibaigsiančiame šalies čempionate - lėmė, jog kiek didesnė suma, išaugusi iki 40 tūkst. litų, skirta „Žemaitijos dragūno“ rankininkams.

35 tūkst. litų  gaus abi „Žuvėdros“ sportinių šokių komandos.

Anot I.Pociaus, miestas, kiek išgalėdamas, sieks padėti tarptautines varžybas rengiantiems organizatoriams, todėl finansinės paramos sulauks dviratininkų lenktynės „Auksinės kopos“, bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“, „Vilties bėgimas“, irklavimo varžybos „Danės regata“, Roberto Poškaus futbolo taurės varžybos, laisvųjų imtynių „Mūsų vilčių“, Baltijos jūros miestų sportinės aerobikos ir Mero taurės sunkiosios atletikos turnyrai.

Vyriausiasis specialistas pripažino, kad net geraisiais laikais būdavo nepatenkintų gauta parama, o šiais metais - tuo labiau. Ar turi šypsotis futbolininkai - „Klaipėdos“ ir „Atlanto“ klubai, šįmet sulauksiantys kiek daugiau nei 20 tūkst. litų?


Šiame straipsnyje: Klaipėdos NeptūnasNeptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių