Daugiabučių kiemų remontui lėšų nėra

Klaipėdiečiai, pasinaudodami naujos arenos statybomis, naudos stengiasi gauti ir sau. Greta esančių namų gyventojai savivaldybės paprašė suremontuoti jų kiemą be eilės.

Merkio gatvės 12 ir Minijos gatvės 117 namuose gyvenantys klaipėdiečiai pateiktame prašyme tvirtina, jog statoma nauja sporto arena su visa infrastruktūra papuoš daugelį metų miestui garbės nedarančią teritoriją tarp Dubysos gatvės ir Baltijos prospekto.

Gyventojai prašo pasirūpinti teritorija tarp būsimos mašinų aikštelės ir viešbučio „Reval Inn“, kuri jau penkiasdešimt metų nesulaukia nė menkiausio dėmesio.

Merkio gatvės 12 ir Minijos gatvės 117 namų kiemas nėra išasfaltuotas. Palijus lietui, susidaro tešlytai.

„Neįmanoma išbristi“, – guodėsi gyventojai.

Minėti namai pastatyti prieš beveik penkiasdešimt metų. Anot gyventojų, per šį laikotarpį kiemu minimaliai, pagal išgales rūpinosi jie patys.

„Prašome rasti galimybę sutvarkyti kiemą – įrengti kietąją dangą, lietaus nuotekų tinklus, kad pasijustume lygiaverčiais klaipėdiečiais“, – tvirtina gyventojai.

Miesto ūkio komiteto nariai nusprendė, kad pateikti atsakymą gyventojams, kad savivaldybė šiuo metu negali investuoti į minėtą teritoriją.

„Manau, kad remontą gyventojai sieja su arenos statyba. Yra numatyta remontuoti Merkio gatvės išvažiavimus, bet sutvarkyti kiemų neturime teisinio pagrindo. Europos Sąjungai reikia atsiskaityti už kiekvieną centą. Tektų ieškoti kitų šaltinių, o lėšų kiemams trūksta“, – teigė Miesto ūkio komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė tvirtino, jog gyventojai dažnai prašo sutvarkyti vieną ar kitą teritoriją, kai šalia prasideda svarbių objektų statybos.

Šiemet lėšų kiemų remontui skirta 98 tūkst. litų. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudas Dūdas tvirtino, jog už šias lėšas remontuojami išvažiavimai iš kiemų į gatves. Visiškai neasfaltuotų kiemų remontui šiemet lėšų nėra.

„Verčiamės su tuo, ką turime. Remontuojame tik prasčiausias vietas. Jei reikėtų kapitališkai suremontuoti visus Klaipėdos kiemus, tam reikėtų kelių milijonų litų“, – teigė L.Dūda.

Pernai lėšų kiemų remontui buvo kur kas daugiau 170 tūkst. litų.

Uostamiestyje remonto laukia 353 kiemai. Net 185 kiemai į šį sąrašą įtraukti 2006 metais.


Šiame straipsnyje: kiemaiduobės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių