Daugėja klaipėdiečių stokojančių maisto

Klaipėdoje daugėja žmonių, kurie prašo paramos maisto produktais. Jų skaičius šiemet išaugo keturis kartus, lyginant su praėjusiais metais. Prognozuojama, jog paramos prašančių asmenų daugės ir toliau.

 

Krepšelius dalins balandį

Klaipėdiečiai gali gauti kelių rūšių paramą maisto produktais - krepšelius, maitinimas labdaros valgykloje, maistas į namus, produktai iš „Maisto banko“, perduodamus per labdaros organizacijas.

Maisto krepšeliams iš intervencinių sandėlių gauti šiemet prašymus yra pateikę daugiau nei 6 400 klaipėdiečių. Pernai jų skaičius siekė 1 400.

„Paramos prašančių žmonių skaičius nemažėja. Prognozuojame, kad jis augs. Žmonės nesusiranda darbų“, - komentavo Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Ilgą laiką negendančių maisto produktų krepšeliai iš intervencinių atsargų skiriami žmonėms, kur vienam šeimos nariui tenka nedaugiau 525 litų, esant tam tikroms ligoms, ištikus nelaimei - iki 700 litų.

Prašymai šiems maisto krepšeliams pateikiami savivaldybės Socialinės paramos skyriuje.

Kol kas maisto produktai iš intervencinių atsargų uostamiesčio nėra pasiekę. Juos numatoma gauti kovo pabaigoje, o pradėti dalinti balandžio pradžioje. Tai atliks labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Klaipėdos filialas ir Telšių vyskupijos Klaipėdos apskrities „Caritas“.

 

Gaus vienuolika produktų

Į maisto krepšelį iš intervencinių atsargų įeina vienuolika ilgai negendančių produktų: įvairios kruopos, miltai, sausainiai, dribsniai, sausainiai, aliejus, tirštintas pienas ir kiti.

Telšių vyskupijos Klaipėdos apskrities „Carito“ vedėja Rasa Senkienė tvirtino, jog iš pradžių bus gauti šeši produktai. Jie pristatomi kas antrą mėnesį.

Tokį maisto krepšelį gauna kiekvienas į sąrašą patekusios šeimos narys.

Maisto krepšelius iš savivaldybės biudžetinių įstaigų, maitinim labdaros valgykloje, kuri yra Baltijos prospekte, turi teisę gauti asmenys, kurių mėnesio pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1 050 litų ir atitinka tam tikrus reikalavimus.

Karšti pietūs į namus skiriami asmenims, kurių pajamos neviršija 1 050 litų, gyvena vieni ir jiems dėl judėjimo bei regėjimo sutrikimų yra nustatytas 60 ir daugiau procentų netekto darbingumo lygis, pensinio amžiaus asmenims, kuriems nustatytas didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis.

Pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais galu su galu nesuduriantys klaipėdiečiai gali pavalgyti Klaipėdos Švento Kazimiero parapijos „Carito“ valgykloje. Čia laukiami visi skurstantys asmenys.

 

Per savaitę - 2 000 žmonių

Maisto produktų klaipėdiečiai per įvairias organizacijas gali gauti ir iš labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“. Nuo lapkričio uostamiestyje veikia įstaigos filialas.

Jo vadovė Loreta Danupienė tvirtino, jog šiuo metu bendradarbiaujama su devyniolika paramos gavėjo statusą turinčioms organizacijomis. Sutartis planuojama pasirašyti su dar dviem.

„Iš prekybos centrų „Iki“ gautus maisto produktus pagal poreikį perduodame organizacijoms, o šios išdalina savo nariams. Būna, kad žmonės pas mus ateina tiesiai. Mes juos nukreipiame į organizacijas“, - pasakojo L.Danupienė.

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Klaipėdos filialas per savaitę vidutiniškai pamaitina apie 2 000 žmonių. Jame dirba 10 savanorių ir du pagal darbo sutartis.


Šiame straipsnyje: Maisto bankasmaistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių