Daugėja klaipėdiečių sergančių gripu

Vis daugiau klaipėdiečių skundžiasi gripu ir virusinėmis peršalimo ligomis. Medikai nespėja sergantiesiems teikti pagalbos.

Šiandien iki pietų uostamiesčio greitosios pagalbos medikai į pagalbą buvo kviesti 55 kartus. Paprastai tiek iškvietimų būna nebent darbo dienos pabaigoje.

Greitosios pagalbos medikų teigimu, klaipėdiečiai masiškai skundžiasi karščiavimu. Tokių nusiskundimų skaičius ženkliai pradėjo augti dar penktadienį. Karščiuojančių pacientų nemažėjo visą savaitgalį.

"Žmonės labai išsigandę dėl vadinamojo kiaulių gripo. Pakilus kūno temperatūrai, nieko nelaukę, pagalbos kreipiasi į medikus. Kai kurie tik konsultuojasi, ką daryti, kaip elgtis", - pasakojo greitosios pagalbos medikai.

Daugiausia į medikus vakar kreipėsi pacientai, kurių kūno temperatūra buvo pakilusi iki 38, tačiau sulaukta ir su ypač aukšta - 40-42 laipsnių. Nusiskundimų būta ir dėl galvos skausmo, pykinimo - tai taip pat gripo požymiai.

Vienus ligonius greitosios pagalbos medikai apžiūrėję palikdavo gydytis namuose, kitus veždavo į ligoninę.

Šiandien į budinčią Klaipėdos universitetinę ligoninę dėl gripo ar virusinių infekcijų nebuvo paguldytas nė vienas žmogus.

Visiškai priešinga situacija Klaipėdos vaikų ligoninėje. Jos Priėmimo skyrius buvo pilnas karščiuojančių mažylių. Medikai vos spėjo juos guldyti į ligoninę. Vieniems jų buvo nustatytas gripas, kitiems - virusinės infekcijos.

Kol kas uostamiestyje sergančiųjų skaičius nebuvo pasiekęs epideminio lygio. Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija planuoja gripo epidemiją nuo šiandien paskelbti visoje Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: gripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių