Dar vieni draudikai pradėjo mokėti išmokas vežėjams

Bendrovė „Lietuvos draudimas” antradienį savo klientams perveda pirmąsias pilnas draudimo kompensacijas už kelte „Lisco Gloria“ prarastas transporto priemones.

„Mūsų taisyklėse aiškiai be jokių dviprasmybių numatyta, kad atlyginama žala už transporto priemones, kurios buvo sugadintos ar prarastos transportuojant jas jūrų keltais. Mūsų bendrovės vertybės  - draudikas turi būti tiesus ir aiškus prieš klientus tiek apdrausdamas, tiek kompensuodamas žalas“, - teigia „Lietuvos draudimo“ Draudimo rizikos ir žalų departamento direktorius Julius Kondratas.

Julius Kondratas taip pat priduria, kad laukti, kol bus nustatytos oficialios kelto „Lisco Gloria“ gaisro priežastys KASKO draudimo atveju nėra jokios prasmės, o tikimybė, kad tokio gaisro metu išliko sveikų transporto priemonių – minimali.

Todėl bendrovė, suprasdama, kad vežėjams KASKO draudimo išmokos už sunaikintus vilkikus reikalingos nedelsiant, KASKO žalas kompensuoja pilnai. Draudikai tikisi, kad šiuo atveju draudimo padės vežėjams kuo greičiau atstatyti savo automobilių parką ir jie jau šią savaitę galės tartis dėl naujos transporto priemonės pirkimo, atsiskaityti su lizingais ir gaisro kelte neigiamas poveikis jo verslui būtų minimizuotas.

„Šiuo skaudžiu atveju kompensacijų už tai, kas buvo apdrausta, nukentėjusiems reikia nedelsiant, nes gaisro metu be vilkikių prarasta ir daug brangių krovinių. Iš verslo praktikos žinome, kad nežiūrint to, kad dėl šio įvykio pagal CMR konvenciją vežėjams teisinė atsakomybė už žalą kroviniams prieš užsakovus greičiausia nekyla, užsakovai iš Rusijos, nesulaukę krovinio ir nesigilindami, kas atsakingas už jo praradimą, sulaiko apmokėjimus ir tuo stipriai sutrikdo Lietuvos vežėjų veiklą“, - ypatumus komentuoja Julius Kondratas.


Šiame straipsnyje: Lisco Gloria

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių