Dar viena G.Einikio byla perduota teismui

Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras Irmantas Balčiūnas surašė kaltinamąjį aktą baudžiamojoje byloje dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir bylą pirmadienį perdavė nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Įtarimai pareikšti 39 metų praeityje garsiam sportininkui Gintarui Einikiui ir jo gyvenimo draugei 31 metų Jurgitai Narmontaitei.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Klaipėdos miesto 1-ojo policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad šių metų gegužės 4-osios naktį, apie 3.00 val., būdami apsvaigęs nuo alkoholio, įtariamieji naktiniame klube „Piteris" bei šalia jo pažeidinėjo viešąją tvarką, demonstruodami nepagarbą aplinkiniams ir  aplinkai.  

G.Einiki,s būdamas nepatenkintas vienos iš juos aptarnavusios padavėjos elgesiu, ją, girdint  restorano lankytojams, užgauliojo, vartodamas necenzūrinius žodžiu, vėliau numetė ant grindų kitos padavėjos už gėrimus atneštą sąskaitą bei bandė įsivelti į konfliktą su prie kito staliuko sėdėjusiais vyru ir moterimi. Iškviestus restorano apsaugos darbuotojus, G.Einikis nepakluso jų reikalavimas palikti salę, priešinosi vedamas lauk, garsiai keikėsi, grasino susidoroti.

Lauke į konfliktą įsitraukė ir nuo alkoholio apsvaigusi jo draugė, kuri savo rankine apdaužė restorano direktorių bei kelis kartus jam spyrė, vadino vyrą įvairiais nepadoriais žodžiais, grasino su juo fiziškai susidoroti.

„Šitoks įžūlus restorano lankytojų elgesys viešoje vietoje, gausus necenzūrinių žodžių vartojimas, nepagarbos demonstravimas aplinkiniams bei aplinkai, sutrikdant visuomenės rimtį ir tvarką,  užtraukia atsakomybę pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d.", - sakė valstybinį kaltinimą byloje palaikysiantis prokuroras I.Balčiūnas.

Viešąją tvarką pažeidę asmenys gali būti baudžiami viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Prieš pusantrų metų G.Einikis jau buvo teistas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą bei psichotropinių medžiagų laikymą. Tada teismas jam skyrė piniginę baudą, kurią įtariamasis sumokėjo.


Šiame straipsnyje: gintaras einikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių