Dar viena drama Klaipėdoje baigėsi „Neptūno“ pergale

Jau pirmosios dvejos rungtynės tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Palangos „Naglio-Adakrio“ komandų parodė, jog šių pajūrio ekipų derbiuose nestinga emocijų ir dramatiškos kovos.

Sezono starte paskutinę sekundę laimėję klaipėdiečiai ir šį vakarą buvo stipresni. LCC tarptautinio universiteto sporto salėje vykusiose itin dramatiškose, permainingose rungtynėse „Neptūnas“ triumfavo minimaliu skirtumu 83:82 (17:16, 21:30, 21:17, 24:19).

Būtent šiuo maču uostamiesčio komanda pradėjo kovą Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės varžybose.

Šiame mače uostamiesčio komandai dar padėti negalėjo kojos traumą besigydantis Davidas McClure‘as.

Rungtynės prasidėjo apylygiai ir nei vienai, nei kitai komandai per pirmąjį kėlinį nebuvo pavykę įgyti didesnio pranašumo.

Į duobę „Neptūnas“ pakliuvo antrojo kėlinio pradžioje. Šį ketvirtį Vytenis Petkus pradėjo dviem tritaškiais iš eilės bei taip iniciavęs „Naglio-Adakrio“ komandos spurtą 15:1 pasiuntė „Neptūną“ į nokdauną.

Iš duobės klaipėdiečiai lipti pradėjo tik einant į pabaigą antrojo kėlinio laikui. Dar 17-ąją minutę Vytautas Buzas tolimu metimu buvo padidinęs Palangos komandos atotrūkį iki 14 taškų (41:27), bet daugiausiai Roberto Bitino pastangomis klaipėdiečiai sugebėjo sumažinti savo atsilikimą iki 8 taškų (38:46).

Trečiajame kėlinyje klaipėdiečiams net kelis kartus buvo pavykę priartėti iki 3 taškų, bet Igno Razučio ir Evaldo Jocio vedama Palangos komanda vis pabėgdavo į priekį. Visgi pačioje kėlinio pabaigoje Valdas Vasylius pelnė 6 taškus paeiliui ir „Neptūno“ deficitas sumenko iki 4 taškų.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje tas pats V.Vasylius dvitaškiu metimu buvo persvėręs rezultatą „Neptūno“ naudai, bet sėkmingiau sužaidę 2 minučių atkarpą palangiškiai vėl pabėgo į priekį (70:64).

Itin svarbiu rungtynių momentu iniciatyvos ėmėsi puikiai penktąją pražangą gavusį Martyną Mažeiką pakeitęs Mindaugas Girdžiūnas ir komandos kapitonas Tomas Vilkius. Daugiausiai šių žaidėjų pastangomis „Neptūnas“ sugebėjo dar kartą spurtuoti ir 35-ąją minutę įgyti 3 taškų persvarą (74:71).

Paskutinė susitikimo minutę priminė tikrą dramą. Likus žaisti 48 sekundes V.Vasylius prasižengė prieš tritaškį metusį Eugene‘ą Harrisą ir gavęs penktąją pražangą atsisėdo ant suolo. Palangos komandos amerikietis pataikė dvi baudas, bet prametęs trečiąją sugebėjo pats atsikovoti kamuolį. Laimei visiškai laisvas po krepšiu likęs amerikietis nepataikė, o Simas Galdikas užtikrintai atsikovojo kamuolį. Negana to, kitoje atakoje tas pats S.Galdikas pataikė dvitaškį, kuris rezultatą dar kartą išlygino.

Kitai savo atakai aikštės šeimininkai dar turėjo 24 sekundes, tačiau likus 9 sek. T.Vilkius perėmė kamuolį bei išprovokavo varžovo pražangą. Likus žaisti 6 sekundes „Neptūno“ kapitonas pataikė tik pirmąją baudą, o kamuolį atkovoję palangiškiai nuskubėjo į puolimą. Bet T.Vilkius pramestą baudos metimą kompensavo išrašytu bloku Vyteniui Petkui, o nuaidėjęs finalinis rungtynių teisėjų švilpukas paskelbė „Neptūno“ pergalę.

„Neptūnas“: Simas Galdikas 16 (10 atk. kam., 3 blk.), Valdas Vasylius 16 (8 atk. kam.), Martynas Mažeika 15, Robertas Bitinas 14, Tomas Vilkius 7, Mindaugas Girdžiūnas 6, Mindaugas Stašys 4, Luke‘as Bonneris 3, Modestas Kumpys 2.

„Naglis-Adakris“: Raimundas Danys 14, Evaldas Jocys 12 (8 atk. kam.), Vilmantas Dilys 12 (8 atk. kam.), Vytenis Petkus 10, Ignas Razutis 10, Mindaugas Reminas 8.

Kitas rungtynes „Neptūnas“ žais antradienį išvykoje su „Alytaus“ komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių