Daktarinių gaujos narys teisme nepasirodė

Su H.Daktaro grupuote siejamas vyras, išklausyti Klaipėdos apygardos teismo sprendimo neatėjo. Spėjama, kad jis pasislėpė.

44 metų Ramūno Stanionio žmona tikino teismą, kad naktį vyras sunegalavo.

Nei teisėjas, nei kaltinimą palaikiusi prokurorė neabejojo, kad šis iš Kauno kilęs ir kelis kartus anksčiau teistas vyras būtent taip ir pasielgs.

Šiam vyrui įteikti įtarimai dar tiriamoje H.Daktaro gaujos įvykdytų nusikaltimų byloje.

Metus praleidęs už grotų jis pradėjo liudyti bendrininkų nenaudai. Greičiausiai todėl R.Stanionis buvo išleistas į laisvę. Grįžti už grotų dabar jam reikštų užsitraukti bendrininkų nemalonę.

Klaipėdos apygardos teismas R.Stanionį nuteisė už tai, kad 2008 metų rugpjūčio 11 dieną vienoje uostamiestyje veikiančioje bendrovėje išsinuomojo automobilį „Volskwagen Passat“ ir jo negrąžino.

Vyras tikino perdavęs mašiną naudotis kažkokiam draugui, vardu Liutauras, o šis automobilį pražaidęs.

Mašina įvertinta 50 tūkst. litų. Tačiau bendrovė buvo pateikusi triskart didesnį ieškinį, motyvuodama tai sutarties sąlygomis, kuriose numatytos netesybos ir sankcijos už automobilio negrąžinimą.

Ketverių metų nelaisvės bausmė R.Stanioniui skirta už patikėto didelės vertės turto iššvaistymą. Prie jos pridėta dalis anksčiau neatliktos bausmės. Galutinė bausmė – penkeri metai nelaisvės.

Antro vaiko besilaukianti R.Stanionio žmona pranešti apie staiga sutuoktinį užklupusią ligą į teismą atėjo su dukrele. Moteris nenustebo išgirdusi, kad vyrą ketinta suimti teismo salėje.

Policijos konvojaus pareigūnai iš teismo išvažiavo tuščiomis, tačiau teismo sprendimas suimti nuteistąjį iškart po nuosprendžio paskelbimo, bus vykdomas. Jeigu policininkai neras R.Stanionio namuose, bus skelbiama jo paieška.


Šiame straipsnyje: daktarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių