Čempionus pasitiko tik artimieji

Pirmadienio rytą į uostamiestį sugrįžo pasaulio čempionai - „Žuvėdros" šokėjai.

Iš Austrijos autobusu parvažiavusį šokių ansamblį pasitiko tik šokėjų artimieji. Aukso medalius laimėję sportininkai nesulaukė nei miesto, nei universiteto valdžios dėmesio.

„Žuvėdra" Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionais vėl tapo po trejų metų pertraukos.  Vienos priemiestyje Noištate įvykusiose planetos pirmenybėse "Žuvėdros" pirmoji komanda minimalia persvara aplenkė čempiono titulą gynusį Brėmeno "Grun-Gold-Club" (Vokietija) kolektyvą.

Klaipėdiečių programą "James Bond" keturi teisėjai - iš Austrijos, Lietuvos (Kęstutis Andrijevskis), Slovakijos ir Čekijos - įvertino pirmąja vieta, du - iš Vokietijos ir Lenkijos - skyrė antrąją ir vienas - iš Rusijos - trečiąją poziciją.

Klaipėdos universiteto ansamblis pajėgiausias pasaulyje jau buvo penkiskart - 1999 m. ir 2002 m. Vilniuje, 2003 m. Esene (Vokietija), 2004 m. Minske (Baltarusija) ir 2005 m. Miunchene (Vokietija).

Bronzos medalius Noištate iškovojo vokiečių "TSZ Velbert".

Ketvirtąją vietą užėmė "Vera Tiumenj" iš Rusijos, penktąją - austrų "HSV Zwolfaxing", šeštąją - "Žuvėdros" antroji trupė, atlikusi programą "Brazil".


Šiame straipsnyje: ansamblis žuvėdra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių