Čečėnų Gatajevų byla pajudėjo iš mirties taško

Po ilgo delsimo, panašu, kad čečėnų sutuoktinių Maliko ir Khadizhat Gatajevų byla, kurią prieš kelerius metus paskirta apeliacine tvarka nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui, pajudės iš mirties taško.

2009 m. birželio 4 dieną Kauno miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį sutuoktiniams Gatajevams už tai, kad nežymiai sutrikdė savo globotinių sveikatą, grasino juos nužudyti, savavaldžiavo vartodami psichologinę prievartą. Tada nuteistiesiems buvo skirta po 10 mėnesių nelaisvės, bausmę jie atliko dar iki nuosprendžio paskelbimo.

Byla buvo nagrinėjama ir Kauno apygardos teisme, ankstesnis nuosprendis tada buvo pripažintas teisėtu.

2010 metų kovo 23 dieną Aukščiausiasis teismas pasisakė, kad apeliacinis Gatajevų skundas turėtų būti nagrinėjamas iš naujo ir skyrė jį Klaipėdos apygardos teismui. Tačiau nuteistieji išvyko iš Lietuvos ir apsigyveno Suomijoje.

Todėl skundo nagrinėjimas daugybę kartų buvo atidėtas. Galiausiai K. Gatajeva nusisamdė kaunietį advokatą Joną Kvaraciejų atstovauti jos interesus teisme. Esama duomenų, kad teisininko pagalbos ieško ir jos sutuoktinis.

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė atlikti įrodymų tyrimą ir kviesti šešis nukentėjusiuosius. Gatajevų globoti vaikai turėtų atvykti kitų metų vasario 5 dieną apklausti nukentėjusiuosius.

Teismo procesas bus viešas. Kol kas neaišku, kad patys Gatajevai atvyks.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių