Burlaivis „Kruzenštern“ traukė smalsius lankytojus

Ketvirtadienį žmonės būriais plūdo aplankyti įspūdingo dydžio burlaivio „Kruzenštern“. Vieni veržėsi į burlaivio priekį paskambinti jūriniu varpu, kiti stebėjosi laive įrengta slaviška medine koplyčia. Tačiau iš lankytojų veidų galima buvo spręsti, jog abejingų antrasis pagal dydį pasaulyje burlaivis nepaliko.

Daugiau nei 114 metrų ilgio Vokietijoje pastatytas laivas Klaipėdą pasiekė trečiadienio rytą. Šių metų rugpjūčio 26 dieną savo kelionę jūrą pradėjęs burinis gigantas, per šį laikotarpį taip pat aplankė Vokietijos, Ispanijos, Kanados bei Belgijos uostus.

Į Klaipėdą burlaivis „Kruzenštern“ atplaukė su gausia įgula, kurią sudaro 58 nuolatiniai nariai ir 109 jūreivystės kursantai.

Du pirmąją jūrinę praktiką laive „Kruzenštern“ atliekantys kursantai Antonas ir Vadimas teigė, jog darbą šiame burlaivyje galima pavadinti labiau malonumu.

„Bent jau kursantai čia dirba pagal paprastą trijų dienų sistemą. Pirmą dieną turime įvairius apmokymus, antrą dieną dirbame triume, o trečią būname ant denio. Atvirai sakant, tai daugiau malonumas, nei darbas“ – kalbėjo ir laivo gidu dirbantis Antonas.

Abu vaikinai teigė, jog Klaipėdoje lankėsi pirmą kartą ir laisvo laiko pasižvalgyti po Lietuvos uostamiestį turėjo.

„Kol stovime uoste, tai daugiau yra mūsų laisvas laikas. Tad spėjome apsižvalgyti ir krante. Mums patiko šis miestas. Jis kažkuo mums primena mūsų gimtąjį Kaliningradą. Vakar vaikščiodami po Klaipėdą jautėmės lyg namie. Gal dėl to, kad pastebėjome daug automobilių su Kaliningrado numeriais“ – juokavo laivo kursantai.

Lankytojus registruojančių  kursantų teigimu, per pirmąją lankymo valandą ketvirtadienį burlaivį Klaipėdoje aplankė beveik 250 žmonių. Didžiausias lankytojų aktyvumas visos kelionės metu buvo užfiksuotas Kanadoje, kuomet per dieną ant „Kruzenštern“ denio užlipdavo vidutiniškai 3500 lankytojų.

Burlaivis - milžinas Kruizinių laivų terminale svečiuosis iki penktadienio 12 valandos.

„Kruzenštern“ – antrasis pagal dydi mokomasis būrinis laivas pasaulyje. Už jį didesnis yra tik „Sedov“, kuris taip pat yra ne kartą viešėjęs Klaipėdoje.


Šiame straipsnyje: KruzenshternKlaipėdaburlaivis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių