Burlaivį „Meridianas“ remontuoti temps po savaitės

Avarinės būklės Klaipėdos simbolis burlaivis „Meridianas“ po savaitės bus tempiamas remontuoti. Danės krantinės jis nebepuoš apie pusmetį.

Ištempti remontuoti barkentiną planuojama lapkričio 10-ąją, šeštadienį, 10 val., jei leis oro sąlygos. Visi klaipėdiečiai kviečiami į jos išlydėtuves. Laivo remontą atliks įmonė „Klaipėdos laivų remontas“.

Numatoma, kad doke burlaivis išbus apie 5-6 mėnesius. Barkentina bus suremontuota iš pagrindų. Kiek kainuos darbai neatskleidžiama.

Po remonto burlaivis bus pargabentas į dabartinę vietą – Danės krantinę.

Tempiant burlaivį „Meridianas“ bus pakelti abu – Biržos ir Pilies tiltai. Numatoma, kad Biržos tiltas bus pakeltas 10 val., Pilies – apie 11 val. Savivaldybė tam penktadienį išdavė leidimus.

„Barkentiną temps du vilkikai. Procesas bus prižiūrimas. Viskas bus atlikta profesionaliai. Neturėtų kilti problemų“, – tvirtino burlaivio „Meridianas“ paramos fondo vadovas Aidas Kaveckis.

Dabartinė barkentinos būklė avarinė. Burlaivio „Meridianas“ grindys supuvusios. Kai kuriose vietose net  sminga kojos. Per burlaivio šonus skverbiasi vanduo. Teigiama, kad jis iš vidaus pumpuojamas kas keturios valandos.

Burlaivio lubos išlinkusios. Kampuose pilna didžiausių voratinklių, o ant sienų – pelėsiai. Laive bijoma įjungti elektrą, kad neįvyktų trumpas sujungimas.

Manoma, kad, jei burlaivis liktų stovėti per žiemą krantinėje, pavasario nesulauktų.

Nuskandinti norėtą Klaipėdos simbolį burlaivį „Meridianas“ išgelbėti pasiryžo uostamiesčio verslininkai Aloyzas Kuzmarskis ir A.Kaveckis.

Jie tapo burlaivio „Meridianas“ paramos fondo naujaisiais valdytojais. Fondą jie perėmė su visomis skolomis, kurios siekė 180 tūkst. litų. Pasak A.Kaveckio, jau atsiskaityta su visais kreditoriais.


Šiame straipsnyje: Meridianas

NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Kol nebus darbu kontroles, tas remontas tik akiu dumimas. Nes paskutiniai remontai laikydavo max viena ziema. Nereik but specialistu, kad suprast jog darbai buvo atliekami ant durniaus su medziagom, kurios net neskirtos tokiem darbam

karolis

karolis portretas
O gal kas zinot burlaivio likima po remonto? Ta prasme, jis taip ir stoves, kaip simbolis, ar bus kokia pvz kavine?

andrius

andrius portretas
Gera kai atsiranda tokiu zmoniu, kurie imasi veiksmu, kad po to nereiktu gailetis...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių