Buriavimo sezoną užbaigs „Rudeninės Baltijos“ regata

Buriuotojai dar neskuba užbaigti plaukiojimo sezono. Paskutinėmis šiltomis rudens dienomis vyks jūrinė regata „Rudeninė Baltija“.

Tradicinės „Rudeninės Baltijos“ varžybos rengiamos nuo 1994 metų. Galima sakyti, kad kasmet spalio mėnesio pradžioje organizuojama „Rudeninė Baltija“ pakartoja 1926 m. pirmųjų Lietuvos buriuotojų įveiktą 100 jūrmylių maršrutą ir atgaivina pirmą kartą prieš 20 metų (1987 m.) Klaipėdos jachtklubo ir Lietuvos jūrų muziejaus surengtos „Budžio“ atminimo regatos tradiciją.

Dviejų etapų varžybos prasidės šeštadienį. Jachtos startuos 11 val. Klaipėdoje, prie Kruizinių ir karo laivų terminalo.

Dalyviai turės nuplaukti apie 50 jūrmylių – iki Liepojos. Ten bus sustojimas, o antras etapas bus sekmadienį Liepoja–Klaipėda. Visas varžybų maršrutas – per šimtą jūrmylių.

Liepojoje varžybų organizatoriai kaip ir kiekvienais metais regatos dalyvius kvies sušilti pasivaišinus karštais barščiais ir plovu, pabendrauti ir aptarti pirmo etapo rezultatus.

Praeitais metais regatoje dalyvavo 14 jachtų. Šiais metais organizatoriai tikisi sulaukti ne ką mažiau dalyvių. Dalyvauti regatoje jau užsiregistravo 12 jachtų, tarp jų „Lietuva“, „Tojana“, „Jigi Jigi“, „Šatrija“, „Baltas“, „Joga“, „Laumės pėda“ ir kitos.

Jau antrus metus iš eilės „Rudeninės Baltijos“ regata lepina buriuotojus šiltais ir saulėtais orais. Šiais metais taip pat prognozuojami geri orai, pūs stiprokas 12–14 m/s vakarų vėjas.

Regatos nugalėtojams įteikiamas pereinamasis prizas, ant kurio išraižomas nugalėtojo vardas. Du metus iš eilės prizą laimi jachta „Rondo“ (kap. Kastytis Kunickas). Regatos organizatoriai yra sakę, jog jei viena jachta pereinamą prizą laimėtų tris kartus iš eilės, prizą padovanotų tai jachtos įgulai. Taigi, „Rondo“ turi realių šansų pasilikti prizą visam laikui.

„Rudeninė Baltija“ – paskutinės Lietuvos klubinių regatų taurės varžybos jūroje. Tai šansas atsirevanšuoti nepasisekus kitose regatose. Šiuo metu dėl sportinės grupės lyderiai „Baraka“ ir „Jigi Jigi“. Jos varžybos gali lemti, kam atiteks Lietuvos klubinių regatų taurė. Laisvojoje grupėje dideliu skirtumu kitus aplenkusi „Aphrodite“. Tačiau neaškus antros vietos nugalėtojas. Dėl jos varžosi jachta „Terra“ ir „Šatrija“.

„Rudeninės Baltijos“ rezultatai taip pat įtraukiami į LR Kreiserinių jachtų čempionato įskaitą.


Šiame straipsnyje: regata

NAUJAUSI KOMENTARAI

plaukimas jachta.lt

plaukimas jachta.lt portretas
nežinau ar moliugai toje kd.lt dirba ar ka, negi negali apie iš Kaunobures.lt regatas parašyti, gi Kauno marios arčiau....

plaukimas jachta.lt

plaukimas jachta.lt portretas
šiaip Kuršių marios Klaipėdai arčiau jei ką ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių