Baltijos jūroje – karo laivų flotilės mokymai

Birželio 28 - liepos 1d. Lietuvos Respublikos teritorinėje jūroje ir išskirtinėje ekonominėje zonoje vyksta Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės mokymai.

Mokymuose dalyvauja Karinių jūrų pajėgų patruliniai laivai „Žemaitis“ (P-11), „Aukštaitis“ (P-14), „Sėlis“ (P-32), paieškos ir gelbėjimo bei taršos likvidavimo laivas „Šakiai, kateris H21.

Mokymų metu bus atliekamos ir tobulinamos karo laivų manevravimo formuotėse, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, laivo pažeidėjo apžiūros ir sulaikymo, paieškos ir gelbėjimo, taršos lokalizavimo bei likvidavimo, laivų tempimo ir logistinių atsargų papildymo jūroje, bei kitos procedūros. Mokymai vyks anglų kalba.

Mokymai suskirstyti į tris etapus, iš kurių paskutiniame,  scenarijaus etape, pratybos vyks pagal tam tikrą pratybų scenarijų, į kurį bus įtrauktas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8T, bei valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės laivas „Boomeranger 020“. Šiame etape bus tobulinamas veiksmų koordinavimas su priskirtomis pajėgomis atliekant mokymams suplanuotas laivo-pažeidėjo aptikimo, apžiūros ir sulaikymo, bei paieškos ir gelbėjimo jūroje bei teršalų likvidavimo operacijas. Paieškos ir gelbėjimo bei teršalų likvidavimo operacijas koordinuos Karinių jūrų pajėgų jūrų gelbėjimo koordinavimo centras.

Šiuose mokymuose didelis dėmesys yra skiriamas NATO procedūrų naudojimui tarp KJP laivų, jūros kontrolei panaudojant jūros ir pakrančių stebėjimo sistemas, bendrų veiksmų koordinavimui tarp Karinių jūrų pajėgų laivų, Jūrų gelbėjimo koordinacinio centro, Karinių oro pajėgų sraigtasparnio ir valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės laivų.


Šiame straipsnyje: KJP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių