Baltijos jūroje - Baltijos eskadros laivų mokymai

Rugpjūčio 18–25 d. Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje vyks Baltijos eskadrai (BALTRON) priskirtų laivų mokymai.

Šiais mokymais bus tikrinamas eskadros pasiruošimas dalyvauti rugpjūčio 27 – rugsėjo 8 d. Lietuvos teritoriniuose vandenyse vyksiančioje tarptautinėje išminavimo operacijoje „Atvira dvasia 2010“ (angl. „Open Spirit 2010“).

Rytoj prasidėsiančiuose BALTRON mokymuose Lietuvai atstovaus šiuo metu eskadrai priskirtas šalies karinių jūrų pajėgų (KJP) minų paieškos ir nukenksminimo laivas „Sūduvis“(M52), vadovaujamas kapitono leitenanto Karolio Lileikio. Pratybose taip pat dalyvaus Latvijos KJP minų paieškos ir nukenksminimo laivas „Talivaldis“ bei Estijos KJP štabo ir aprūpinimo laivas „Tasuja“.

Šiais metais Baltijos eskadros sudėtyje „Sūduvis“ (M52) jau dalyvavo Latvijos teritoriniuose vandenyse vykusiuose BALTRON mokymuose ir karinėse pratybose „Baltijos tvirtovė 2010“ (angl. „Baltic Fortress“), taip pat karinėse pratybose „BALTOPS 2010“, vykusiose Estijos teritoriniuose vandenyse.

Baltijos eskadra BALTRON (ang. Baltic Squadron) buvo įkurta 1998 m.. Ją sudaro laivai ir tarptautinis štabas, kuriuos į eskadrą skiria Lietuva, Latvija ir Estija.

Viena pagrindinių BALTRON užduočių – vykdyti nuo Antrojo pasaulinio karo Baltijos jūros dugne likusių minų ir nesprogusios amunicijos paieškos ir nukenksminimo operacijas Baltijos jūroje. Kartu šis junginys tarnauja ir kaip pasiruošimo dalyvauti NATO junginiuose platforma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių