Baltijos gimnazijoje galės mokytis ir neįgalieji

Klaipėdos Baltijos gimnazija taps antrąja miesto švietimo įstaiga, specialiai pritaikyta judėjimo negalią turintiems moksleiviams.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius ir Vokietijos Lions klubo atstovai šiandien paspaudė rankas ir sutarė, kad projektas startuos nedelsiant.

Daugelyje pasaulio šalių veikiantys Lions klubo nariai rūpinasi tais, kuriems ypač reikalinga pagalba - sergančiais, neįgaliais, skurstančiais žmonėmis.

Klaipėdos apskrities moterų Lions klubo „Smiltė“ iniciatyva apsilankę svečiai iš Vokietijos pažadėjo skirti lėšas, už kurias bus rekonstruota Baltijos gimnazija: įrengtas liftas neįgaliesiems, specialiai pritaikytos tualeto patalpos, kiti būtini vidaus apdailos darbai.

Projektavimo, dokumentų rengimo bei įvažiavimo kelio, kiemo teritorijos, šaligatvio dangų remontą įsipareigojo apmokėti Klaipėdos miesto savivaldybė.

Projekto bendra vertė - apie 400 tūkst. litų. Ketvirtadalis lėšų bus skirta iš miesto biudžeto, kiti pinigai Klaipėdą pasieks iš Vokietijos, kitų ES šalių bei JAV fondų.

Dabar iš visų švietimo įstaigų specialiai pritaikyta judėjimo negalią turintiems vaikams yra tik M.Mažvydo pagrindinė mokykla. Joje mokosi apie 20 tokių vaikų.

„Mūsų mokyklų pastatai statyti seniai ir nėra pritaikyti vaikams su judėjimo negalia. Miestas investavo į mokyklą, kurioje mokosi daugiau žemesniųjų klasių moksleivių. Tačiau vyresniesiems irgi reikia pagalbos. Dabar jiems tenka mokytis namie, dėl to vaikai patiria socialinę atskirtį“, - sakė Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Svečiai iš Vokietijos Lions klubų Peter P. Seerger ir Reinhard Cords šiandien apsilankė M.Mažvydo pagrindinėje mokykloje, apžiūrėjo patalpas. Informaciją jie žadėjo perduoti tiems, kurie pasiryžę investuoti.

Klaipėdoje yra 230 moksleivių, turinčių judėjimo negalią. 60 iš jų mokosi namie.

Projektą ketinama užbaigti ir mokyklą rekonstruoti iki rugsėjo 1-osios. Ateityje tikimasi, kad į Baltijos gimnaziją mokytis atvyks ir moksleiviai iš aplinkinių rajonų.


Šiame straipsnyje: baltijos gimnazijaneįgalieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių