B. Lubio atminimas Klaipėdoje įamžintas bareljefu

Klaipėdiečių bendruomenė penktadienį minėjo iškilaus lietuvio, kuris prisidėjo ir prie Klaipėdos klestėjimo, Bronislovo Lubio mirties metines.

Iškilmingoje ceremonijoje buvo prisiminti Nepriklausomybės akto signataro, Lietuvos Ministro pirmininko, koncerno „Achemos grupė“ įkūrėjo ir prezidento, bendrovės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) prezidento nuveikti darbai ir atidengtas skulptoriaus Alfonso Vauros sukurtas bareljefas, įamžinantis B. Lubio atminimą.

„Nei aš pati, nei jo  vaikai dar nesuprantame, kad netekome išminčiaus, kuris mums buvo kelrodė žvaigždė. Jo netikėta mirtis apvertė mūsų šeimos gyvenimą. Nepalūžau tik todėl, kad tikėjau ir tikiu jo nuveiktas darbais, kurie tęsiami. Labai didžiuojuosi Bronislovu ir man labai jo trūksta. Tikiu, kad dabar jis jaučia mus visus“, - ceremonijoje emocijų neslėpė B. Lubio našlė Lyda Lubienė.

Prie KLASCO administracinio pastato atidengtoje atminimo lentoje su bareljefo iškalti žodžiai, kad čia 1999-2011 metais dirbo ir kūrė technikos mokslų daktaras B.Lubys.

„Jau prabėgo metai po iškilaus žmogaus mirties. Džiaugiuosi, kad per šį laikotarpį neišklydome iš kelio, kurį mums nubrėžė gerbiamas B. Lubys. Jis turėjo labai didelę širdį ir verstino visus darbuotojus. Paskutinis prezidento nurodymas buvo, kad minimali alga bendrovėje būtų ne mažesnė nei 1000 litų ir visi darbuotojai būtų apdrausti. Tai mes ir įvykdėme“, - kalbėjo KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža.

Lietuvos pramoninkų konfederacijos vadovas, verslininkas B.Lubys netikėtai mirė praėjusių metų spalio 23 dieną Druskininkuose važinėdamas dviračiu. Verslininkui sustojo širdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIESIOG

TIESIOG portretas
Butina iamzinti didziojo LT turto privatizatoriaus "V ZOKONE" ir drg AMB SESELIO atminima.Pabuvo tik truputuka ministeriu pirmininku,pasitvarke popierius ir...ir tapo uoso savininku?? Sako danai uz alaus darykla "SVYTURYS" brangiau TAUTAI atseikejo???O,kad man taip,nors pora metru uosto tvoros butu pardave.,....buciau irenges privacia "kontroline" ir tapes turtuoliu taip pat kaip a t a bronka - ,verslininku "V,ZOKONE" ir sukciausi farse "krasnoe koleaso"

KLASCO-99

KLASCO-99 portretas
Kiek žmonių-klaipėdiškių atsikrate 1999-ais? Sakydavo man klaipėdiečių čia nereikia (visų vietinių lietuvių, latvių, rusų, ukrainiečių ir t.t...) Jus vienas už kito čia laikotės, o man reikalingi savi, pavaldūs žmonės. Paklausytumet kaip peike šį vardą uoste nuo 1999-ujų. O dabar garbės lentą pakabino...

nieko gero

nieko gero portretas
nei sviesaus atminimo , nei indelio i Klaipedos klestejima, iskilumas nebent tame kad uzgrobe daugiau uz stabilizatorius, beriozovus , konopliovus , sedzius ir kitas AMBalo bufetavas kartu paemus, dar gal vertetu koki bareljefa subacalinti ir kravtui su petriku
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių