A.Žigaitytė-Nekrošienė grąžinta į buvusias pareigas

Buvusi Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) sprendimu turi būti grąžinta į buvusias pareigas.

Pirmadienį LAT teisėjų kolegija paliko galioti Vilniaus apygardos teismo sprendimą grąžinti buvusią vadovę į buvusias pareigas ir priteisti 13 tūkst. 877 litus už priverstines pravaikštas.

Taip pat LAT nusprendė, jog Kultūros ministerija nuo teismo sprendimo priėmimo iki įvykdymo A.Žigaitytei - Nekrošienei privalės sumokėti dar po 204 litus už kiekvieną pravaikštos dieną iki tol kol ji vėl pradės dirbti.

Kultūros ministerija žemesnės instancijos teismo sprendimą apskundė LAT dar kovo pradžioje, teigdama, jog A.Žigaitytė-Nekrošienė iš pareigų buvo atleista teisėtai.

Ministerija kartu paprašė sustabdyti Vilniaus apygardos teismo sprendimo vykdymą, kol byla bus išnagrinėta kasacine tvarka.

A.Žigaitytė-Nekrošienė kultūros ministro Jono Jučo įsakymu iš darbo atleista prieš metus. Oficiali atleidimo priežastis - nepasitikėjimas. Tačiau manoma, jog ministerijai įgriso skandalingas buvusios direktorės vadovavimas ir nesibaigiantys nesutarimai su pavaldiniais. Po atleidimo teatre apsilankiusiems ministerijos Vidaus audito tarnybos specialistams įtarimų sukėlė ir netinkamai tvarkomos teatro sąskaitos.

Vietoj buvusios direktorės vadovauti teatrui konkurso būdu išrinktas režisierius Ramūnas Kaubrys teatrui vadovauja iki šiol.

Galutinio teismo sprendimo šioje byloje laukia ne tik savo teisumą bandanti įrodyti buvusi vadovė, bet ir du šimtai teatro darbuotojų. R.Kaubrys tikino, jog sugrįžus buvusiai vadovei be darbo neliktų. Jam nerimą kelia teatro darbuotojų likimas.

"Mums labiau turėtų rūpėti, ar kolektyvas nebus išdraskytas, psichologiškai terorizuojamas. Visi matėme, į kokią padėtį teatras jau buvo patekęs. Darosi liūdna ir nejauku", - prisipažino dabartinis vadovas.

A.Žigaitytė-Nekrošienė Klaipėdos muzikiniam dramos teatrui vadovavo beveik dvejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių