Automobilių vežėjai blokavo Karalienės Luizos tiltą

Savaitgalį automobilių gabentojai iš Rusijos tris kartus buvo blokavę prie sienos su Rusija esantį Sovetsko - Panemunės pasienio kontrolės punktą (PKP).

Turimais duomenimis, eismas blokuotas protestuojant prieš šiomis dienomis pakeistas transporto priemonių įvežimo į Kaliningrado sritį taisykles. Pagal Rusijoje įvestą naują tvarką, automobiliai traktuojami kaip krovinys, tad iš juos įvarančių asmenų reikalaujama papildomų dokumentų, kurių šie neturi.

Tokie asmenys, įsigiję transporto priemones ir Lietuvos muitinėje įforminę jų išvežimą iš Lietuvos  į Kaliningrado sritį, Rusijos pasienio tarnybų neįleidžiami remiantis tvarkos pakeitimais.

Penktadienį popiet gautas pranešimas iš VSAT Pagėgių rinktinės, kad maždaug 20 asmenų, gabenančių automobilius į Rusiją, transporto priemonėmis blokavo Karalienės Luizos tiltą prie įvažiavimo į Sovetsko PKP.

Dėl tokių veiksmų visų rūšių transporto priemonių eismas į abi puses per Panemunės - Sovetsko kontrolės punktą buvo sustojęs visiškai.

Šeštadienį automobilius gabenantys asmenys eismą per minėtą pasienio kontrolės punktą buvo blokavę du kartus: nuo 9.45 val. iki 10.05 val. ir nuo 12.05 val. iki 13.00 val. Transporto priemonės, užtvėrusios kelią, vėl buvo pastatytos ant Karalienės Luizos tilto, ties įvažiavimu į Rusijos pusėje esantį Sovetsko PKP.

Pirmadienį ryte ties Panemunės PKP leidimo įvažiuoti į Rusiją laukė dar apie 70 lengvųjų automobilių su tranzitiniais registracijos numeriais.


Šiame straipsnyje: Luizos tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių