Autobusų ir mikroautobusų bilietų kaina bus vienoda

Uostamiestyje jau kitą vasarą turėtų veikti vieninga viešojo transporto sistema. Ji esą būtų daug patogesnė ir padėtų gyventojams lengviau ir greičiau nuvykti į reikiamą vietą.

Klaipėdos miesto Strateginiame plane yra numatyta galimybė maršrutinius taksi autobusus integruoti į bendrą viešojo transporto sistemą. Šiuo metu jau parengta viešojo transporto plėtros koncepcija, kuriai turės pritarti Savivaldybės taryba.

Šiuo metu mieste keleivių vežimo paslaugas teikia trys bendrovės. Dalį keleivių aptarnauja ir individualiai veikiančios maršrutinių taksi įmonės.

„Kadangi maršrutinių taksi skaičius per pastaruosius kelerius metus pastebimai sumažėjo, jiems tenka galvoti, kaip išgyventi. Tad šie privatūs vežėjai sutinka svarstyti mūsų pasiūlymą. Įgyvendinus naują tvarką, jiems, kaip ir didiesiems vežėjams, būtų mokama už kilometrą“, – aiškino mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Rugsėjį baigiasi penkerių metų sutartis su didžiaisiais vežėjais. Tarybai pritarus naujajai tvarkai, būtų skelbiamas kitas konkursas dėl vieno kilometro kainos nustatymo, kuriame dalyvautų ir maršrutinių taksi savininkai.

Įsigaliojus naujajai tvarkai numatoma, kad už važiavimą autobusu ar mikroautobusu keleiviai atsiskaitys tokiu pačiu bilietu. Jo kaina priklausytų nuo kelionės atstumo. Tam prireiks miestą suskirstyti į zonas.

Taip pat numatoma į bendrą sistemą įtraukti ir priemiestinius maršrutus. Maršrutinių taksi paskirtis būtų gyventojus iš atokesnių vietovių privežti prie pagrindinių kelių, kuriuose kursuoja didieji autobusai. Mikroautobusais būtų vežami Girulių, Jakų, Gindulių, Kalotės, Žaliojo slėnio, Pakrantės sodų, Tauralaukio gyventojai.

Planuojama, jog įdiegus naująją integruotą sistemą keleivių, vykstančių viešuoju transportu, padaugės apie 3 proc.

J.Simonavičiūtė patikino, jog bilieto kainos didinti neketinama. Tačiau, ar ji bus tokia, kaip dabartinė mikroautobusų, ar autobusų bilietų, dar bus sprendžiama.

Tačiau jau dabar neabejojama, jog naujoji sistema, kurios dar nėra pritaikęs nė vienas Lietuvos miestas, padės sumažinti aplinkos taršą, kuro sąnaudas, išsaugoti darbo vietas.

Parengtą projektą Savivaldybės taryba turėtų svarstyti rugsėjį. Jeigu jai bus pritarta, veikti ji pradėtų kitą pavasarį arba vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių