Atskleisti nusikaltimą padėjo Lietuvos Caritas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuras (VPK ONTB), bendradarbiaudamas su Lietuvos Carito programos „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms" darbuotojais, baigė ikiteisminį tyrimą dėl prekybos žmonėmis.

Įtarimas dėl nusikalstamos veiklos padarymo įteiktas nedirbančiam 24-erių metų klaipėdiečiui.

Lietuvos Carito darbuotojai aktyviai dalyvavo atliekant ikiteisminio tyrimo (operatyvinius) veiksmus ir atskleidžiant galimą minėto klaipėdiečio padarytą nusikalstamą veiką.

Įtariama, kad jis, pasinaudodamas 21-erių metų merginos pažeidžiamumu ir turėdamas tikslą pelnytis iš jos prostitucijos, verbavo ją vykti dirbti prostitute į Ukrainą.

Taip pat įtariama, kad vyriškis ne tik įtikinėjo ir siūlė merginai dirbti prostitute, bet ir aprūpino ją atitinkamais rūbais.

Be to, įtariama, kad klaipėdietis, siekdamas sutvarkyti išvykimo dokumentus, užvaldė ir negrąžino nukentėjusiosios asmens dokumento bei, merginai atsisakius vykti į Ukrainą, jos atžvilgiu naudojo psichologinį smurtą.

Šių metų spalio 20 d. įtariamasis buvo sulaikytas ir patalpintas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, o kitą dieną jis buvo suimtas. Vėliau įtariamajam paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės (rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas). Vyriškis anksčiau neteistas.

Lapkričio 7 d., vadovaujantis Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymu, klaipėdiečiui taikyta prevencinė poveikio priemonė - oficialus perspėjimas.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamuoju kodeksu (LR BK) už prekybą žmonėmis numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 10 metų.


Šiame straipsnyje: kriminalaiprekyba žmonėmis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių